Вікіпедія:Huggle/Довідка/Інтерфейс/Перегляд редагування

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Область перегляду редагувань, що займає центральне місце у вікні, — основна функціональна область програми. Навколо неї розташовуються інші панелі, її не можна ні перемістити, ні приховати, ні об’єднати з іншими функціональними областями. Зазвичай тут показано різницю версій активного зараз редагування. По суті це браузер з досить слабкими можливостями. Клік лівою кнопкою миші на будь-який лінк мав би відкривати це посилання в вашому зовнішньому браузері, в котрому Ви зазвичай переглядаєте вебсторінки, проте зараз він відкриває одразу кілька однакових вкладок чи може викликати інші проблеми, тому наразі клікати по посиланнях лівою кнопкою миші конче не рекомендується. Клік правою кнопкою викликає контекстне меню, в котрому можна обрати Open Link (відкриє посилання у цій самій вкладці внутрішнього браузера Huggle) та Copy Link (посилання буде скопійовано до буферу обміну і далі ви зможете вставити його, наприклад, у рядок для посилань свого зовнішнього браузера та відкрити). Клікнувши правою кнопкою миші не на посилання, а просто на тлі сторінки чи на тексті, Ви побачите контекстне меню з двома командами Go Back дозволяє повернутися на попередню сторінку, а Reload перезавантажує поточну сторінку.

У будь який момент Ви можете відкрити у внутрішньому браузері Huggle нову вкладку і продовжити роботу в ній. Це може бути корисно, наприклад, якщо Ви хочете повернутися до показаного зараз редагування згодом. В такому разі це редагування залишиться на даній вкладці, а нові редагування з черги будуть показуватися на новій, щойно відкритій. Зверніть увагу: редагування з черги завжди показуються в активній зараз вкладці. Аби відкрити нову вкладку, натисніть кнопку  +  вгорі області перегляду редагувань. Ви також можете використовувати команди меню Page > Open new tab та Page > Close current tab, або гарячі клавіші Ctrl+T аби відкрити нову вкладку та Ctrl+W аби закрити поточну вкладку. Закрити одразу всі вкладки неможливо — щонайменше одна вкладка має лишатися відкритою.

Аби показати на панелі перегляду редагування замість різниці версій власне саму сторінку у її нинішньому вигляді, натисніть Alt+O. Аби показати цю сторінку в зовнішньому браузері — просто натисніть O. Клавіша H покаже в зовнішньому браузері історію редагувань даної сторінки, а клавіша E дозволить одразу перейти до її редагування. Усі ці команди продубльовано також в меню Page.