Вікіпедія:Huggle/Довідка/Інтерфейс/Черга

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Панель Queue | Черга складається лише з випадного списку де ви обираєте фільтр та власне черги редагувань відібраних до розгляду згідно з правилами фільтру. Якщо навести курсор миші на будь-яке редагування в черзі — спливе віконце з інформацією ким, коли та в якому вікіпроєкті було зроблено дане редагування, а також кількість штрафних балів, нарахованих користувачу за нього. Якщо клікнути на редагування в черзі, його буде показано на панелі перегляду редагування.

Налаштування фільтрів

[ред. код]

В українській Вікіпедії діють ті ж стандартні фільтри, що й в англомовній.

Назва фільтру Пояснення
Default Стандартний список редагувань в статтях, що потребують уваги. Сюди відносяться усі редагування окрім окрім зроблених власне Вами, ботами, спеціальними автоматизованими інструментами та користувачами з білого списку, а також редагувань на сторінках обговорення.
Відфільтровані редагування Сюди відносяться усі редагування окрім відкотів та будь-яких редагувань, зроблених користувачами з білого списку.
Відфільтровані нові сторінки Сюди відносяться усі нові сторінки окрім тих, що були створені користувачами з білого списку.
Усі редагування Усі нові редагування без жодної фільтрації.
Усі нові сторінки Усі нові сторінки без жодної фільтрації.
Редагування за доп. інструментів Редагування, що робляться за допомогою спеціальних автоматизованих інструментів. Поки що до кінця не встановлено їх перелік для української Вікіпедії, тому фільтр практично не працює.
Редагування Huggle Редагування, що робляться за допомогою програми Huggle.
Мої редагування Лише редагування, зроблені Вами.
Кандидати на швидке вилучення Лише ті редагування, що містять номінування статей на швидке вилучення. Поки що не працює для української Вікіпедії.

Ви також можете створити свій власний фільтр. Для цього потрібно відкрити вікно налаштувань за допомогою команди меню System > Options… чи сполучення клавіш Ctrl+P. У цьому віконці Options потрібно перейти на вкладку Queue filter і натиснути кнопку Insert. У списку фільтрів з’явиться новий, для котрого ви зможете змінити налаштування. У випадних списках справа угорі навпроти кожного критерію фільтрації ви зможете обрати один з трьох варіантів:

  • Require (must be) — редагування має обов’язково відповідати цьому критерію (та одночасно усім іншим критеріям, що помічені як Require);
  • Exclude (must not be)‎ — редагування не повинно підпадати під цей критерій;
  • Ignore (doesn't matter) — при фільтрації даний критерій не враховується, тобто редагування зможе пройти фільтрацію, якщо відповідатиме цьому критерію та не порушуватиме встановлені вимоги щодо інших.

Підкреслю ще раз. Усі правила, що помічені як Require, логічно поєднані оператором та (and) — редагування мусить відповідати не одному з них, а усім одночасно, аби пройти фільтр. Усі правила, що помічені як Exclude, логічно поєднані оператором або (or), тобто редагуванню достатньо відповідати одному з них, аби не пройти фільтр.

Критерій Пояснення
Bot edits (b) Редагування ботів (б)
Own edits Ваші власні редагування
Reverts Відкоти
New page Нові сторінки
Mark as minor Незначні зміни (м)
Whitelisted Редагування, зроблені користувачами з білого списку
Friend Редагування, зроблені за допомогою спеціальних автоматизованих інструментів.
Userspace Редагування у просторі користувача
Talk page Редагування на сторінках обговорення

Нижче критеріїв фільтрації ви можете обрати, які простори назв хотіли б узагалі не допускати до фільтрації. Для цього навпроти відповідного простору в стовпці Namespace поставте галочку в стовпці Ignore.

Далі в правому нижньому кутку в текстовому полі над кнопками введіть назву створеного вами фільтру і натисніть кнопку Save, аби зберегти внесені до нього зміни. Якщо якийсь з Ваших фільтрів Вам більше не потрібен, клікніть на нього мишкою, а потім натисніть кнопку Delete в тому ж правому нижньому кутку.

Умовні позначення

[ред. код]

Біля кожного редагування в черзі стоїть піктограма. Довідку щодо їх значення можна отримати за допомогою команди меню Help > Queue legend.

Анонімний користувач
Видалено текст
Заблокований користувач
Бот
Користувач з білого списку
Ви
Нова сторінка
Зареєстрований користувач
Користувач, про якого повідомлено адміністраторам
Користувач, що отримав попередження 1 рівня
Користувач, що отримав попередження 2 рівня
Користувач, що отримав попередження 3 рівня
Користувач, що отримав попередження 4 рівня
Користувачу нараховано більше 1000 штрафних балів
Користувача нещодавно блокували
Про користувача раніше повідомляли адміністраторам
Мітка
Відкіт

Також різні простори назв виділяються кольорами (кольори згенеровано автоматично, тому вони такі неоковирні):

Вікіпедія
Обговорення Вікіпедії
Користувач
Обговорення користувача
Категорія
Обговорення категорії
Шаблон
Обговорення шаблону
Файл
Обговорення файлу
Портал
Обговорення порталу

Див. також

[ред. код]