Віяру (циклон)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Циклон Віяру
Сильний циклонний шторм (IMD)
Тропічний циклон (SSHS)
Сформувався 10 травня 2013
Розпався 17 травня 2013
Найсильніші
вітри
26 м/с (50 вузлів) (постійний за 3 хв.)
26 м/с (50 вузлів) (постійний за 1 хв.)
Найнижчий тиск 990 гПа (мбар; 743 мм рт. ст.)
Жертви 107
Збитки $353 млн. (2013 USD)
Вражені райони
Входить до
Тропічні циклони півночі Індійського океану

Циклон "Віяру" - тропічний циклон, який виник на початку травня 2013 року в Бенгальській затоці. Призвів до загибелі людей в шести країнах Південної і Південно-Східної Азії. 16 травня циклон досяг своєї пікової інтенсивності з вітрами 85 км / год (50 миль / год) і барометричним тиском 990 мбар (гПа]]. Максимальні пориви вітру сягали 100 км / год. Циклон Нісарга

Наслідки циклону "Віяру"

[ред. | ред. код]

Постраждали: Індонезія, Шрі-Ланка, Таїланд, М'янма, Бангладеш і південно-східна Індія.

На початку існування шторму, дощі стали причиною повені у велику частину північно-західній Індонезії, що призвело до значних пошкоджень. Щонайменше чотири людини загинули і ще шість осіб вважаються зниклими безвісти.

У рамках підготовки до бурі, великомасштабна евакуація були рекомендована для частини М'янми. Декілька переповнених катерів перекинулася, внаслідок чого принаймні 39 людей загинули, 42 осіб були врятовані, а 19 інших пропали безвісти.

Сильні шторми в Індії і Шрі-Ланці призвели до загибелі щонайменше 16 людей і значної шкоди, одна людина загинула в Таїланді. Сильні вітри від бурі вплинули зокрема на західне узбережжя Таїланду. Загалом в цьому регіоні пошкоджено багато будинків загинули 17 осіб, і майже 1,3 мільйона постраждалих.

Далі на захід, сильні шторми в Андхра-Прадеш, Індія викликали 8 смертей і поранені чотири людини, всі жертви були результатом ураження блискавкою. Проливні дощі від штормів спричинили затоплення 739 га (1800 акрів) сільськогосподарських культур.

Принаймні 38 жителів Бангладеш стали жертвами циклону «Віяру».

Джерела

[ред. | ред. код]