Габріела Спанік

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Габріела Спанік
Gabriela Spanic
Ім'я при народженні Gabriela Elena Spanic Ulrera
Дата народження 10 жовтня 1973(1973-10-10) (50 років)
Місце народження Венесуела, Ортіс, штат Гуаріко
Громадянство Венесуела Венесуела
Професія актриса
IMDb ID 0816828
gabyspanic.tv
CMNS: Габріела Спанік у Вікісховищі

Габріела Спанік (повне ім'я Gabriela Elena Spanic Ulrera; народилася 10 жовтня 1973 року у штаті Гуа́ріко, Орті́с, Венесуела) — венесуельська актриса, модель та екс — міс Венесуели. Її батько з Хорватії, а мати — з Венесуели.

Біографія[ред. | ред. код]

У Габріели є молодша сестра Патрисія та брати Антоніо й Адіель. Її батько емігрував з бабусею і дідусем з Хорватії до Венесуели у 1947 році.

Габріела вивчала психологію, але через рік залишила університет, щоб вивчати акторську майстерність. Вона також спробувала себе у модельному бізнесі.

У неї є син на ім'я Габріель де Хесус, який народився у 2008 році.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У 1992 році вона взяла участь у Міс Венесуела, яка стала початком її акторської кар'єри. Першу велику роль в кіно зіграла в 1993 році в серіалі «Морена Клара», де їй дісталась роль Лінди Прадо.

У 1994 році отримує свою першу головну роль у мильній опері «Como Tu Ninguna», яка стала однією з найдовших теленовел країни і мала великий успіх на національному та міжнародному рівні. Після цього приїхала до Мексики для роботи над теленовелою «Узурпаторка». Тут актриса зіграла одразу дві ролі: Паолу та Пауліну. Серіал зібрав більш ніж 73,12 млн глядачів.

Після кількох років на Televisa, в 2002 році підписала контракт з Telemundo, де вона знялася в декількох теленовеллах. У 2010 році зіграла роль Івани Дорантес у теленовелі «Я твоя хазяйка».

У 2011 році стала зіркою месиканської теледрами «Emperatriz» від TV Azteca.

Теленовели[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Офіційна сторінка актриси [1]