Герб Шевченківського району (Дніпро)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Шевченківського району
Деталі
Носій Шевченківський район (Дніпро)
Затверджений 23 березня 2017
Щит іспанський

Герб Шевченківського району — офіційний геральдичний символ Шевченківського району міста Дніпро. Затверженний 23 березня 2017 р. рішенням №7 XII сесії районної ради VII скликання. Автори - О.Ю.Потап, С.А.Данович, С.В.Данович.

Опис[ред. | ред. код]

У синьому полі оточений золотим полум'ям червоний птах, над яким три срібні семипроменеві зірки (дві над однією), обабіч два золоті стовпи з трьома зеленими гілками акації та синіми нитяними стовпами по краях. Під щитом на золотій стрічці з синьою підбивкою – напис зеленими літерами "ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОН".

Значення символів[ред. | ред. код]

Червоний птах Фенікс нагадує про відродження центральної частини Дніпра після трагічних подій 1943р., коли вона була спалена гітлерівцями. Золоті стовпи з гілками акації уособлюють дворядний бульвар на головному проспекті. Лазурові нитяні стовпи обабіч гілок акації уособлюють трамвайні колії, нагадуючи про найстаріший (після київського) в Україні електричний трамвай, колії якого з 1897р. прямують територією району вздовж головного міського проспекту. Срібні зірки аналогічні до зірок з герба Дніпра і вказують на територіальну приналежність Шевченківського району та підпорядкованість Дніпровській міській раді.

Історія[ред. | ред. код]

Попередній варіант

Посилання[ред. | ред. код]