Гонка з переслідуванням

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гонка з переслідуванням
рос. Гонка с преследованием
Жанрдрама
Режисер Ольгерд Воронцов
Сценарист Анатолій Галієв
У головних
ролях
Михайло Голубович
Людмила Чурсіна
Любов Віролайнен
Микола Пеньков
Оператор Борис Шапіро
Композитор Євген Крилатов
Художник Володимир Хотиненко
КінокомпаніяСвердловська кіностудія
Тривалість90 хв.
Моваросійська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1979
IMDbID 0361662

«Гонка з переслідуванням» (рос. «Гонка с преследованием») — радянський художній фільм, знятий на Свердловській кіностудії в 1979 році кінорежисером Ольгердом Воронцовим.

Сюжет

[ред. | ред. код]

У шофера Степана Чекменьова (Михайло Голубович), колишнього вихованця дитбудинку, вдало складається життя: є грошова робота, міцний будинок, люблячі його дружина (Людмила Чурсіна) і дітлахи. Минають роки, і Степан, який працює далекобійником, поступово забув своє несолодке минуле, увірував в свою непогрішність і удачу, перетворився на людину зайняту турботами про благополуччя лише своєї сім'ї.

Трагічний випадок зумовлює поворот у долі Степана. Одного разу після довгого рейсу він завіз дочку до батьків дружини і там же вирушив в ліс, щоб пополювати на качок. Майже в непроглядній темряві він стріляє кілька разів на звуки птахів і йде за здобиччю. Несподівано, він натикається на труп молодої людини… Степан вирішує, що це він винен у її вбивстві і йому робиться страшно. Руйнується колишнє налагоджене життя, загрожує термін і зона. У душевному сум'ятті, готуючи себе і сім'ю до майбутньої розлуки і випробувань, він розповідає про те, що сталося дружині. Однак свідків начебто не було. І дружина вмовляє його не зізнаватися в злочині, виїхати на час в черговий рейс.

Тут на випадок підвертається справа. У лісові озера необхідно випустити мальків, за доставку яких відповідає вчений-рибовод Шубіна (Любов Віролайнен), що застрягла з живим вантажем на маленькому тайговому аеродромі. І Степан, який до того відмовився допомогти Шубіної, береться перевезти мальків в потрібне місце. Поїздка нагадує гонку, гонку з переслідуванням під час якої Степан намагається осмислити те, що сталося, намагається зрозуміти, в який момент в своєму прагненні до достатку він перестав звертати увагу і на інші цінності людського життя: вміння дружити, бути щедрим, готовності до безкорисливої ​​допомоги…

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]