Гонконзький філармонічний оркестр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гонконзький філармонічний оркестр
фотографія
Основна інформація
Роки з 1947
hkphil.org/tch/home/index.jsp

Гонконзький філармонічний оркестр (港樂, Hong Kong Philharmonic Orchestra) — найбільший філармонічний оркестр Гонконгу. Заснований в 1895, як любительський оркестр під назвою Китайсько-британський оркестр (中 英 管弦乐 团),[1] сучасну назву отримав у 1957 році, а 1974 був поставлений на професійну основу й отримав постійне фінансування Уряду.

Діяльність[ред. | ред. код]

Оркестр популяризує творчість композиторів гонконзького походження зокрема і сучасних, таких як Джон Чен, Девід Ґвілт, Даніель Ло, Ло Пінг-Леунг та Річард Цанг.

У лютому 1986, HKPO провів концертний тур кількох містах КНР. Восени 1995, HKPO здійснив північно-американське турне, дебютувавши у 9 містах в США та Канади. У 2003 році оркестр здійснив свій європейський дебют з виступами в Лондоні (у Барбікан Холлі), Белфаст, Дубліні та Парижі (у Театрі Єлисейських Полів).

Щорічний бюджет оркестру складає HK $108 млн. (дані сезону 2009/2010), з яких 60 % — це субсидія уряду Гонконгу. Решта 40 % — надходження від продажу квитків, заохочувальні премії, спонсорство, реклама та пожертвування.

Оркестр щорічно дає понад 140 концертів у різних залах, включаючи зали Культурного центру Гонконгу та мерії, аудиторія слухачів за рік сягає 180 тисяч . Окрім класичної програми, оркестр час від часу береться за супровід поп-зірок.

Диригенти[ред. | ред. код]

Музичні директори
Головні запрошені диригенти
Головні диригенти

Інші окрестри Гонконгу[ред. | ред. код]

References[ред. | ред. код]

  1. Chou, Oliver (26 червня 2011). And the bands played on. Post Magazine. South China Morning Post. Архів оригіналу за 12 лютого 2012. Процитовано 12 серпня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]