Ґриффіт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Гриффіт)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ґріффіт
персонаж Berserk
Перша поява Манґа:
Том: 4. Розділ: Золотий вік (4) (1991)
Аніме:
2 серія (1997)
Автор Кентаро Міура
Сейю Яп. мова:
Тошіюка Морікава (1997)
Такахіро Сакурай (2012)
Інформація про персонажа
Псевдонім Білий Сокіл
Сокіл Світла
Крила Світла
Крила ПІтьми
Зріст 178 см
Вага 64 кг
Родичі Принцеса Шарлотта

Ґріффіт (яп. グリフィス) – персонаж аніме та манґи «Berserk». Командир загону найманців «Банда Сокола», володар яскраво-червоного бегеліта.

Біографія[ред. | ред. код]

Про дитинство Ґріффіта майже нічого не відомо. Вперше ми зустрічаємо його, коли він вже командир банди Сокола.

За наказом короля Мідланда взяв штурмом фортецю Долдрей, окуповану армією Тюдора, переламавши цим хід війни на користь Мідланда. За цю перемогу отримав лицарський титул і звання генерала Білого Фенікса, а підрозділ «Банда Сокола» було прийнято на королівську службу під назвою «Білі Фенікси». Намагався захопити владу над Мідландом, проте завжди прагнув зробити це максимально легітимно і залишаючись популярним в народі. За заслуги перед Мідландом був обдарований званням лорда-протектора. Руками Ґатса знищив учасників змови проти себе, серед яких були королева, брат короля і міністр фінансів.

Після відходу Ґатса провів ніч з принцесою Шарлоттою, був спійманий вартою і заточений в найнижчий рівень Вінгемської в'язниці згідно наказу безперервно катувати його.

Рік потому Ґатс і члени Банди Сокола, визволили свого командира, але Ґріффіт був повністю покалічений фізично і морально. Його кров активувала яскраво-червоний бегеліт, через що почалося Затемнення. Не в силах відмовитися від своєї мрії, Ґріффіт приніс в жертву Банду Сокола: найдорожче, що у нього залишилося, та став п'ятим членом Руки Бога – Фемто.

Через деякий час Фемто, скориставшись тілом народженої Каскою дитини-демона, знову отримав плоть і повернувся в світ як Сокіл Світла. Зібравши армію, ядро якої склали могутні Апостоли, що називають себе Новою Бандою Сокола, Ґріффіт врятував з полону королеву Шарлотту і веде боротьбу з кушанськими загарбниками за звільнення Мідланда.

Зовнішність[ред. | ред. код]

Ґріффіт незвичайно красивий, розумний і підступний. Майстерно володіє мечем. Прославився військовим талантом, відвагою і вдачею. Поважає людей, які прагнуть до своєї мрії. Володіє широкими знаннями в різних науках.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Griffith (Kenpuu Denki Berserk). MyAnimeList.net. Архів оригіналу за 30 листопад 2016. Процитовано 3 грудня 2018.