Грінченко Галина Феодосіївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Грінченко Галина Феодосіївна
Народилася 8 лютого 1930(1930-02-08) (94 роки)
Миньківці, Сквирський район, Білоцерківська округа, Українська СРР, СРСР
Країна  СРСР
Діяльність державна діячка
Alma mater Бердичівський педагогічний коледж
Заклад Житомирський державний університет імені Івана Франка
Науковий ступінь кандидат педагогічних наук
Партія КПРС
Нагороди
орден Трудового Червоного Прапора
Відмінник народної освіти УРСР

Галина Феодосіївна Грінченко (нар. 8 лютого 1930, село Миньківці, тепер Сквирського району Київської області) — українська радянська діячка, вчителька Попільнянської середньої школи Житомирської області, доцент кафедри педагогіки та методики початкового навчання Житомирського державного університету імені Івана Франка. Депутат Верховної Ради УРСР 9-го скликання. Кандидат педагогічних наук (1977).

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в родині сільського вчителя.

Після закінчення в 1946 році Миролюбівської семирічної школи продовжила навчання в Бердичівському педагогічному училищі Житомирської області, яке закінчила з відзнакою у 1950 році.

У 1950 — 1952 р. — вчителька математики в 5-7 класах у школах сіл Вовча Слобода та Бігуни Словечанського району Житомирської області.

У 1952 — 1956 р. — студентка фізико-математичного факультету Житомирського державного педагогічного інституту імені Івана Франка.

У 1956 — 1957 р. — вчителька фізики і математики Сокільчанської середньої школи Попільнянського району Житомирської області.

З 1957 р. — вчителька фізики і математики Попільнянської середньої школи Житомирської області.

Член КПРС з 1963 року.

У 1977 році захистила кандидатську дисертацію в Науково-дослідному інституті педагогіки на тему «Проблеми професійної майстерності вчителя в історії радянської педагогіки».

З 1978 р. — старший викладач кафедри педагогіки та психології Житомирського державного педагогічного інституту імені Івана Франка.

У 1979 — 1988 р. — завідувач кафедри педагогіки та методики початкового навчання Житомирського державного педагогічного інституту імені Івана Франка.

З 1988 р. — доцент кафедри педагогіки та методики початкового навчання Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Потім — на пенсії у місті Житомирі.

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Депутати Верховної Ради УРСР. 9-е скликання — 1975 р.