Грін Лаверз (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Грін Лаверз»
Повна назва Футбольний клуб
Грін Лаверз
Прізвисько Зелені морпіхи
Засновано 1982
(як аматорський)
2007
(як професіональний)
Населений пункт Серове, Ботсвана Ботсвана
Стадіон «Серове»
Вміщує 6000
Президент Онзузітсе Куцвеле
Головний тренер Онзузітсе Куцвеле
Ліга Прем'єр-ліга
2015/2016 13-те[1]
Домашня


Футбольний клуб «Грін Лаверз» або просто «Грін Лаверз» (англ. Green Lovers Football Club) — професіональний ботсванський футбольний клуб з міста Серове.

Історія[ред. | ред. код]

Футбольний клуб «Грін Лаверз» був створений в 1982 році у селищі Серове. Проте, клуб отримав професійний статус від Футбольної асоціації Ботсвни лише в 2007 році. Лаверз виступав у нижніх дивізіонах протягом декількох сезонів, перш ніж, нарешті, не перемогли у центральній групі Другого дивізіону чемпіонату Ботсвани в сезоні 2011/12 років. Потім команда перемогла в плей-оф та вийшла до північної зони Першого дивізіону національного чемпіонату.

Їх виступи у північній групі Першого дивізіону чемпіонату Ботсвани тривали лише протягом трьох сезонів, так як вони посіли друге місце в ході кампанії 2014/15 років, і кваліфікувалися для участі у біМобайл Прем'єр-лізі Ботсвани завдяки перемозі в плей-оф. Клуб з Серове за сумою двох матчів з рахунком 3:2 переміг більш іменитий Могадітшане Файтерз, і завдяки цій перемозі отримав шанс вперше у своїй історії виступити у біМобайл Прем'єр-лізі Ботсвани. Зелені морпіхи перемогли чотириразового переможця Прем'єр-ліги у першому матчі на виїзді з рахунком 1:0, а вже в другому, домашньому, матчі зіграли в нічию з рахунком 2:2.

З 2007 року Лаверз мають молодіжний склад, більшість грвців з якого потрапили до основного складу клубу. Головним тренером та президентом клубу є Онзузітсе Куцвеле.

Напередодні початку сезону 2015/16 років перед клубом стояло завдання закріпитися у Прем'єр-лізі. З первинними труднощами це завдання було виконано. У своєму дебютному сезоні у найвищому футбольному дивізіоні команда посіла 13-те місце, випередивши на 3 очки свого найближчого конкурента — Мотлакасе Павер Динамос.

Досягнення[ред. | ред. код]

  • Ботсвана Перший дивізіон чемпіонату Ботсвани з футболу (північна зона)
    • Срібний призер (1): 2014/15
  • Ботсвана Другий дивізіон чемпіонату Ботсвани з футболу (центральна зона)
    • Чемпіон (1): 2011/12

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]