Гіппонік (син Каллія III)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гіппонік IV
дав.-гр. Ἱππόνικος
Народився кінець V ст. до н.е.
дема Алопека
Помер IV ст. до н.е.
Стародавні Афіни
Країна Стародавні Афіни
Національність давній грек
Рід Каллії
Батько Каллій
Мати донька Главкона
У шлюбі з донька Алківіада

Гіппонік IV (*Ἱππόνικος, кін. V — сер. IV ст. до н. е.) — діяч Афінського поліса, останній відомий представник роду Калліїв-Гіппоніків. У просопографічній та генеалогічній літературі для зручності зазвичай йменується Гіппоніком IV.

Життєпис[ред. | ред. код]

Син Каллія III, архонта і стратега, та доньки Главкона. Народився десь у 420-х роках до н. е. Після смерті 413 року до н. е. його батька планував оженити Гіппоніка з донькою Епіліка з роду Філаїдів. В результаті розпочалася судова суперечка з Андокідом, яку Каллій і Гіппонік програли. Зрештою оженився на доньці Алквідіада, але згодом розлучився з нею через якійсь конфлікт зі швагром Алквіадом Молодшим.

З огляду на те, що батько Гіппоніка на момент смерті близько 371 року до н. е. мав статків лише у 2 таланти, той не міг розраховувати на обрання на провідні посади в полісі. Ймовірно не зміг піднятися вище середнього чиновника. Також не зміг виправити важкий фінансовий стан роду. Вважається, що помер без нащадків.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Swoboda E. Hipponikos 4 // Paulys Realencyclopädie der classischen Altertumswissenschaft. Band VIII, 2. — Stuttgart: Alfred Druckenmüller, 1913.