Джагхед Джонс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Джаґгед Джонс)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джагхед Джонс

Форсайт Пендлтон «Джагхед» Джонс III (англ. Forsythe Pendleton "Jughead" Jones III) — один з головних героїв франшизи Archie Comics, головний персонаж серіалу «Рівердейл». Джагхед вчиться в Старшій школі Рівердейла. Раніше коли заарештували його батька, був відправлений в прийомну сім'ю і переведений в Старшу школу Саутсайда. Близький друг Арчі Ендрюса і Бетті Купер. Є оповідачем в серіалі, писав роман про смерть Джейсона.

Джагхед Джонс
Поява1 сезон 1 серія
Інформація
Стать чоловіча
Дата народження2 жовтня 2001 року
Сім'яФ.П. Джонс (батько), Гледіс (мати), Джулібін Джонс (молодша сестра)
ВідносиниБетті Купер (дівчина), Арчі Ендрюс (найкращий друг), Вероніка Лодж (подруга)
Виконавець роліКоул Спроус

Біографія

[ред. | ред. код]

Особистість

[ред. | ред. код]

Джагхед — апатичний, цинічний хлопець із запальним характером і купою таємниць. Він спритний, розумний і добре відомий своєю письменницькою майстерністю та саркастичним гумором. Його так званий статус «фріка» дозволяє йому писати про Рівердейл — точніше, про вбивство Джейсона, з об’єктивної точки зору. Джагхед демонструє швидкий і нетерплячий характер, який демонструється в багатьох випадках. Тим не менш, він дуже лояльний, милий і турботливий, особливо коли це стосується його друзів.

Джагхед захоплюється декількома речами, включаючи фільми та письменництво. Одна з цих пристрастей виявляє його слабкість до Бетті Купер, оскільки він погоджується приєднатися до шкільної газети The Blue and Gold, незважаючи на те, що не отримує повної творчої свободи, і супроводжує її в її пошуках Поллі та дізнається більше про смерть Джейсона.

Незважаючи на постійні помилки та п’яні невдачі батька, Джагхед завжди підштовхував його бути кращим і вважав свого батька людиною, яка заслуговує другого шансу, щоб змінитися. Після того, як Джагхед приєднався до Серпентс, він вирішив залишитися вірним собі та покращити банду. Він нав’язує ці переконання Зміям і виганяє всіх, хто не підкоряється, як це було у випадку з Шеріл і Тоні. Відтоді як приєднався до Зміїв, він сприймав їх більше як сім’ю, а не як банду.

Зовнішність

[ред. | ред. код]

Він блідий юнак, з коротким чорним волоссям і синьо-зеленими очима. Його стиль одягу тяжіє до темних кольорів: Фланелеві топи поверх футболок, часто з буквою «S» спереду, джинси з підвішеними підтяжками, джинсові куртки, сумка і його фірмова сіра в'язана шапочка. Іноді він одягає джинсову куртку змія.

Пройшовши через право проходу і пройшовши всі випробування, дані йому для того, щоб стати Південним Змієм, Джагхед пізніше отримав татуювання символу банди двоголового змія, на його плечі, показане на правій стороні його руки.

Цікаві факти

[ред. | ред. код]
  • У коміксі Джагхед асексуал і єдине кохання у нього — це їжа.
  • За коміксами, поки Джагхеду не виповнилося десять, Джонси були найбагатшою родиною в Рівердейлі, і діти постійно підлизуватися до нього. Поки його батько не вклав всі гроші в аферу з заводом з виробництва бутильованої води «Пьюрджаг», після цього у нього з'явилося прізвисько. «Пьюрджаг» перекладається як «чистий глечик», а прізвисько Джагхед, яке перекладається як «дурень», «простак», буквально означає «глечикова голова».

Див. також

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]