Джесі Нельсон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джесі Нельсон
Народилася14 червня 1991(1991-06-14)[1] (33 роки)
Ромфордd, Великий Лондон, Лондон[d], Англія, Велика Британія
Країна Велика Британія
Діяльністьспівачка, авторка пісень
Alma materAbbs Cross Academy and Arts Colleged, Jo Richardson Community Schoold і Театральна школа Сільвії Янгd
Знання мованглійська
Роки активності2011 — тепер. час
Жанрритм-енд-блюз і поп
IMDbID 4769393
Сайтjesynelsonofficial.com

Джессіка Луїза Нельсон (англ. Jessica Louise "Jesy" Nelson; нар. 14 червня 1991) — англійська співачка, автор пісень і танцівниця, актриса та учасниця британської групи Little Mix.


Біографія

Джессіка Луїза Нельсон народилася 14 червня 1991 року в Ромфорді, графство Ессекс, у сім'ї підприємця Джона Нельсона та співробітниці поліції з публічних робіт Дженіс Уайт. Батьки розлучилися, коли їй було п'ять років. Джессі — одна з чотирьох дітей у сім'ї, у неї є старша сестра Джейд, молодший брат Джозеф, а також старший брат Джонатан.

Нельсон відвідувала громадську школу Джо Річардсона та Академію Еббс Кросс та Коледж мистецтв у Хорнчерчі. Вона також ходила до театральної школи Сільвії Янг, і її однокласницею була Рита Ора. До прослуховування в The X Factor працювала буфетницею в Догенхем. У дитинстві грала епізодичні ролі у фільмах «Мій хлопчик» та «Гаррі Поттер та Кубок вогню».

Кар'єра

2011 — теперішній час: The X Factor та Little Mix

На першому прослуховуванні в The X Factor Джессі виконала «Bust Your Windows» Джазмін Салліван. Вона та Перрі Едвардс були спочатку визначені в групу Faux Pas, а Джейд Феруолл і Лі-Енн Піннок — в групу Orions. Обидві групи, однак, так і не отримали подальшого розвитку. Пізніше було вирішено утворити квартет Rhythmix, і дівчат покликали до будинку суддів. Їх наставником стала Туліса Контоставлос. 28 жовтня було оголошено остаточну назву гурту — Little Mix. 11 грудня Little Mix здобули перемогу в The X Factor, що стала першою групою, що перемогла у програмі за всю її історію. З початку кар'єри колектив випустив шість студійних альбомів: DNA (2012), Salute (2013), Get Weird (2015), Glory Days (2016), LM5 (2018) та Confetti (2020).

У листопаді 2020 року було оголошено, що Джессі приймає перерву від діяльності групи за станом здоров'я; раніше дівчина пропустила кілька заходів у межах просування останнього альбома. з 14 грудня 2020 р. по 16 липня 2023 р. в соціальних мережах Джессі опублікувала заяву про офіційний вихід з групи, пояснивши, що їй важко «жити відповідно до чиїхось очікувань» . У перші хвилини після публікації шанувальники Little Mix вивели у світові тренди хештег «#ThankYouJesy».

8 жовтня 2021 вийшов дебютний сингл Boyz Спільно з Ніккі Мінаж .

Особисте життя

Трава за зайву вагу

Джессі розповіла, що на тлі стресу, викликаного цькуванням з боку однолітків у школі, страждала від алопеції . 12 вересня 2019 року відбулася прем'єра документального фільму «Зайва» (Odd One Out), знятого спільно з BBC Three, де Нельсон розповіла про спроби суїциду через цькування в соціальних мережах, яке розпочалося у 2011 році; вона також зізналася, що морила себе голодом перед зйомками та виступами, і потім наїдалася знову. В інтерв'ю для журналу Glamour, присвяченому виходу фільму, Джессі сказала, що до участі в шоу ніколи не замислювалася про те, як вона виглядає і скільки важить, проте пізніше почала думати, що все саме так, як про неї пишуть.

У 2013 році Джессі також хотіла вчинити самогубство, тому що «не могла зазнавати болю».

Особисте життя

У 2014 році Джессі почала зустрічатися з британським співаком Джейком Роше; через рік Джейк зробив їй пропозицію, однак у листопаді 2016 року вони розлучилися.

У січні 2019 року почала зустрічатися з Крісом Хьюзом, але через 16 місяців пара розлучилася з особистих причин. Торішнього серпня 2020 року також заявила, що деякий час полягала у відносинах з актором Шоном Сагаром.

Татуювання

У Нельсоні 15 татуювань, одне з яких розташоване на правій руці і каже: «Музика — найсильніша форма магії»

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Discogs — 2000.