Джона Голдберг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Джона Гольдберґ)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джона Голдберг
Народився 21 березня 1969(1969-03-21) (55 років)
Мангеттен, Нью-Йорк, Нью-Йорк, США
Країна  США
Місце проживання The Palisadesd
Діяльність журналіст, письменник
Alma mater Goucher Colleged і Dwight Schoold
Знання мов англійська[1]
Заклад National Reviewd
Magnum opus Liberal Fascismd і Suicide of the Westd
Мати Lucianne Goldbergd
У шлюбі з Jessica Gavorad
IMDb ID 1943437
Сайт jonahgoldberg.com

Джона Джейкоб Голдберг (англ. Jonah Jacob Goldberg; нар. 21 березня 1969(19690321), Нью-Йорк) — американський політолог, колумніст і публіцист, головний редактор National Review Online.

Народився на Мангеттені, в сім'ї Сіднея Голдберга (Sidney Goldberg, 1931—2005) і Люсьєн Голдберг (Lucianne Goldberg, уроджена Стайнбергер, нар. 1935). Мати була залучена у скандал з Монікою Левінські і подальший імпічмент Білла Клінтона.

Закінчив Гаучер-коледж (1991). У період навчання зайнявся журналістикою. Незабаром після закінчення коледжу почав співпрацювати в Американському інституті підприємництва, працював продюсером програм з актуальних політичних питань на телебаченні, а у 1998 році почав працювати у «National Review» колумністом і редактором.

У 2008 році вийшла його книга «Liberal Fascism: The Secret History of the American Left, From Mussolini to the Politics of Meaning», яка на сьомому тижні з моменту публікації зайняла перший рядок списку бестселерів за версією The New York Times. У 2013 році опублікував свою другу книгу — «The Tyranny of Cliches: How Liberals Cheat in the War of Ideas».

Виступає коментатором на різних телеканалах консервативної спрямованості.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]