Діти часу (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Діти часу»
Автор Адріан Чайковський
Країна Велика Британія
Мова англійська
Серія Children of Time Seriesd
Жанр наукова фантастика, космічна опера
Видано 2015
Наступний твір Children of Ruind

«Діти часу» (англ. Children of Time) — науково-фантастичний роман Адріана Чайковського 2015 року.

Його було вибрано з короткого списку шести творів[1] і загального фонду зі 113 книг, на нагородження премією Артура Кларка за найкращу наукову фантастику року в серпні 2016.

Книга отримала продовження «Діти руїни» у 2019 році, а також «Діти пам'яті» у 2022 році.[2] Серія отримала премію Г'юго за найкращу книжкову серію у 2023 році.

Стислий зміст[ред. | ред. код]

На одній з тераформованих людьми планет, під керівництвом Аврани Керн, має відбутися експеримент з піднесення мавп до рівня людей за допомогою штучно створеного нановірусу. Однак, людство охоплює війна між противниками та прихильниками прогресу. Конфлікт також розгортається на кораблі експерименту, результатом чого є загибель майже всіх мавп та людей, окрім Аврани Керн. Однак вірус проявляє себе через розвиток інших тварин тераформованого світу, серед яких павуки-стрибуни (Portia labiata). Водночас, залишки людства рятуються з отруєної війною Землі, намагаючись знайти прихисток деінде. Книжка почергово розвиває історії нащадків Землі та світу експерименту Керн, а також перетини цих історій.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Arthur C. Clarke Award. The Arthur C. Clarke Award (англ.). Процитовано 11 жовтня 2022.
  2. Tor.com: Adrian Tchaikovsky Continues His Epic Series With Children of Memory. Tor.com. 22 червня 2022.