Ескель (відьмак)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ескель
пол. Eskel
Творець: Анджей Сапковський
Твори: Відьмак, The Witcher, The Witcher 3: Wild Hunt, Відьмак, Кров ельфів і Володарка Озера
Стать: чоловічаd
Місце проживання: Каер-Морхен
Рід занять: monster hunter
Роль виконує: Basil Eidenbenzd

Ескель (пол. Eskel) — персонаж літературного циклу «Відьмак» польського письменника Анджея Сапковського, мисливець на чудовиськ, друг Геральта.

Біографія[ред. | ред. код]

У книгах Сапковського Ескель — друг і ровесник Геральта. Ті, хто їх не знає, сприймає їх за рідних братів. При знайомстві з ним Цірі згадує, що Ескель схожий на Геральта як брат-близнюк. Згідно з доповненням «Ціна нейтралітету» Ескель отримав свій шрам від удару меча свого Дитя-несподіванки Дейдри Адемейн.

Ескель з'явився у другій серії другого сезону американського телесеріалу «Відьмак», який вийшов на екрани у грудні 2021 року. Там він був убитий Геральтом, тому що перетворився на дідька. Ескеля зіграв швейцарський актор Безіл Ейденбенз; спочатку ця роль дісталася Туе Ерстеду Расмуссену[1], але він залишив проект на самому початку[2][3]. Критики звернули увагу, що сценаристи з незрозумілою метою повністю змінили як характер Ескеля, так і його зовнішність. При цьому в кадрі поруч із ним з'являється темношкірий відьмак зі шрамами на обличчі, який помітно більше нагадує книжкового Ескеля. Нове трактування образу викликало гнів фанатів[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Netflix взялся за второй сезон «Ведьмака», и Геральт встретит друзей. Что это за ведьмаки и кто их сыграет. Архів оригіналу за 20 листопада 2021. Процитовано 19 грудня 2021.
  2. ‘The Witcher’ Recasts Eskel Role With Basil Eidenbenz For Season 2 After Thue Ersted Rasmussen Exits Netflix Series. Архів оригіналу за 27 вересня 2020. Процитовано 19 грудня 2021.
  3. Стало известно, кто сыграет Эскеля в новом сезоне «Ведьмака». Архів оригіналу за 20 листопада 2021. Процитовано 19 грудня 2021.
  4. Обзор второго сезона сериала «Ведьмак». Netflix, остановись, одумайся. Архів оригіналу за 19 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.