Зимовий карнавал у Квебеку

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зимовий карнавал у Квебеку
Статус активний
Жанр зимовий фестиваль
Починається 3 лютого 2023
Закінчується 12 лютого 2023
Частота щорічно
Місце проведення Квебек
Розташування Канада
Країна  Канада
Відкрито 1955 (щорічний захід)
carnaval.qc.ca(фр.)

Квебекський зимовий карнавал (фр. Carnaval de Québec), широко відомий як англійською, так і французькою як Карнавал, є передпостним фестивалем, який проводиться у Квебеку. Після проведення з перервами з 1894 року Карнавал у Квебеку відзначається щорічно з 1955 року.[1] Того року Bonhomme Carnaval, талісман фестивалю, уперше з'явився.[2] До одного мільйона людей відвідали Квебекський карнавал у 2006 році, що зробило його на той час найбільшим зимовим фестивалем у світі (із тих пір як його потіснив Харбінський фестиваль).[3][4] Однак це найбільший зимовий фестиваль у Західній півкулі.[5]

Заходи та принади[ред. | ред. код]

Найвідоміші визначні принади цього зимового фестивалю — нічні та денні паради під проводом талісмана Bonhomme Carnaval. Паради проходять через верхнє місто, прикрашене з цієї нагоди вогнями та крижаними скульптурами.

Численні публічні та приватні вечірки, шоу та бали проводяться по всьому місту, деякі з них на відкритому повітрі в лютий мороз, що свідчить про легендарну радість життя жителів Квебеку.

Інші важливі події включають:

  • Бал-маскарад із до 400 учасників у великому бальному залі Шато-Фронтенак.
  • Церемонії відкриття та закриття відбуваються в Льодовому палаці перед тисячами учасників, Бономом і мером Квебеку.
  • Спортивні заходи на відкритому повітрі (катання на сноуборді, каное, снігоступах, хокей, катання на собачих упряжках тощо, деякі з них є частиною турнірів Чемпіонату світу) у місті та за його межами.
  • Безкоштовні громадські бенкети на свіжому повітрі (пізній сніданок, сніданок тощо.).
  • Канадські, квебекські, міжнародні та студентські конкурси снігових скульптур на полях Авраама, головному місці карнавалу. Поля — це громадський міський парк, який під час карнавалу залишається відкритим для дозвілля, зокрема для прогулянок на снігоступах і трас для бігових лиж. Частина полів навколо Цитаделі перетворюється на відкритий зимовий парк розваг із різними сімейними тематичними заходами, включно з показом трьох основних змагань зі снігової скульптури (провінції Канади, регіони Квебеку, міжнародні) і традиційний захід у сніжній ванні в бікіні (bain de neige).

Танцювальні вечірки під відкритим небом проводяться в Льодових палацах.

  • У кіосках та інших торгових точках міста продається тег із зображенням Bonhomme, який дає змогу відвідувати більшість заходів, хоча деякі з них безкоштовні за межами основного майданчика.
  • Більшість комерційних головних вулиць прикрашені, а деякі бари та ресторани створюють зимовий дворик перед своїми закладами.
  • Bonhomme — скорочення від bonhomme de neige («сніговик») — офіційний посол урочистостей, володар замку Льодового палацу. Бонома описують як сніговика заввишки сім футів, вагою чотириста фунтів, у червоній шапочці, чорних ґудзиках і пов'язаній сукні, яка вказує на франко-канадський та метиський стиль одягу.[6]
  • Традиційно вживають Карибу, гарячий алкогольний напій, щоб зігрітися.
  • Публічний аукціон — це захід зі збору коштів на допомогу карнавалу. На цьому аукціоні представлено багато товарів і послуг, пожертвуваних для тихого аукціону та аукціону в реальному часі.

Застілля та ресторани[ред. | ред. код]

  • Обід бізнес-лідерів, організований Торговою палатою міста Квебек.
  • Кампанія «Restaurant Partners» — це 179-денна рекламна акція, протягом якої ресторани Квебеку пропонують клієнтам спеціальне меню за фіксованою ціною протягом усього карнавалу (зокрема закуски, суп або салат, основну страву та десерт).

Перегони та турніри[ред. | ред. код]

Галерея[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Quebec Winter Carnival 2019 - Quebec City, QC. To Do Canada.
  2. Daniel Shafto (1 січня 2009). Carnival. Infobase Publishing. с. 80. ISBN 978-1-4381-2660-9.
  3. Hilary Davidson; Paul Karr; Herbert Bailey Livesey; Bill McRae; Donald Olson (14 серпня 2006). Frommer's Canada: With the best hiking & outdoor adventures. John Wiley & Sons. с. 300. ISBN 978-0-470-04457-5.
  4. The world's largest ice festival features massive, stunning sculptures. Hindustan Times. Associated Press. 6 січня 2018. Процитовано 19 липня 2018.
  5. Winter Fun at Quebec's Winter Carnival. Must Do Canada.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  6. ROSEN, AMY. The snowman behind the legend: Get to know Quebec Winter Carnival's beloved Bonhomme. Theglobeandmail.com.
  7. Gérard Bolduc. Réseau des Sports. 3 травня 2002. Архів оригіналу за 28 листопада 2022. Процитовано 19 вересня 2018.
  8. Foisy, Paul (9 лютого 2009). Gérard Bolduc. RDS.ca (French) . Архів оригіналу за 28 листопада 2022. Процитовано 3 жовтня 2010.

Посилання[ред. | ред. код]