Йорк Сіті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Англія Йорк Сіті
Повна назва York City Football Club
Прізвисько Мінстермен
(англ. The Minstermen)
Засновано 1922
Населений пункт Йорк, Велика Британія
Стадіон Бутхем Кресцент
Вміщує 8 256
Власник Ґлен Гендерсон (51%)

Спілка Вболівальників Йорк Сіті (49%)

Головний тренер Девід Вебб
Ліга Національна Конференція
2021/22 5
Домашня
Виїзна
Запасна

«Йорк Сіті» (англ. York City F.C.) — англійський професійний футбольний клуб з міста Йорк (Норт-Йоркшир).

Історія[ред. | ред. код]

Заснований 1922 року в Північному Йоркширі. Виступає у Другій Лізі, четвертою за значимістю футбольною лігою Англії після Першої ліги, Чемпіоншіпа і Прем'єр-ліги. «Йорк» приєднався до Футбольної ліги 1929 року, і більшу частину свого часу проводив у нижній половині турнірної таблиці. На короткий час клуб поліпшував свої здобутки у виступах в чемпіонаті і навіть провів два сезони у Другому дивізіоні Футбольної ліги в 1970-х роках.

Клуб вкрай невдало виступив у сезоні 2003/04, хоча добре почав сезон з п'яти перемог поспіль, але не виграв жодного матчу у другому колі. В результаті цього провалу, вибув у Національну Конференцію, де залишався до кінця сезону 2011/12.

Повернення в Футбольну лігу відбулося після впевненної перемоги 2:1 проти команди «Лутон Таун» на стадіоні «Уемблі» у фіналі плей-оф Національної Конференції. У регулярному чемпіонаті «Йорк Сіті» за кілька турів до фінішу ледве посів п'яте місце і пробився в плей-оф Конференції. «Йорк» спочатку переміг у 2 матчах «Менсфілд Таун» (0:0 вдома, 1:0 в гостях у додатковий час), єдиний гол забив Метті Блейр. У фінальному матчі перший гол забив Чемберс, а автором переможного м'яча знову став Блейр.

Клуб повернувся в Другу лігу вперше після сезону 2003/04. Перший сезон провів врятувавшись від вильоту в останній момент, видавши серію в 5 матчів без поразок і зайнявши у підсумку 17-те місце. Наступний сезон команда провела більш успішно — під кінець сезону видавши безпрограшну серію в 17 матчів (11 перемог і 6 нічиїх), посіла 5 місце, але в плей-оф була змушена поступитися клубу «Флітвуд Таун», який згодом виграв плей-оф. У «Флітвуд» після закінченні сезону перебрався бомбардир клубу Метті Блейр.

Виступаючи в кубкових іграх, «Йорк» прагнув досягти більших успіхів, ніж у лізі. Найкращим результатом є півфінал Кубка Англії в 1955 році. У Кубку Футбольної ліги 1995/96, на стадіоні «Олд Траффорд» «Йорк Сіті» переміг «Манчестер Юнайтед» 3:0, причому «Юнайтед» виграв Прем'єр-лігу та Кубок Англії в тому сезоні.

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]