Категорія:Помилки CS1: Сторінки з помилками стилю Ванкувера

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Це категорія спостереження для шаблонів cs1|2, що мають помилки стилю Ванкувер.

Кнайпа (допомога)

Помилка стилю Ванкувера: <тип> в імені <номер>

Ця помилка звітується, коли посилання на джерела використовує |vauthors=, |veditors=, |name-list-style=vanc.

Стиль Ванкувер обмежує написання імен авторів чи редакторів латинською абеткою. З метою цього тестування, Модуль:Citation/CS1 визначає латинську абетку як букви, що належать до латинського набору символів в Unicode:

C0 Controls and Basic Latin[1] (0041–005A, 0061–007A)
C1 Controls and Latin-1 Supplement[2] (00C0–00D6, 00D8–00F6, 00F8–00FF)
Latin Extended-A[3] (0100–017F)
Latin Extended-B[4] (0180–01BF, 01C4–024F)

Також ця помилка звітується, коли використано більше ніж два ініціали: у випадку, якщо є більше ніж два ініціали, то перерахуйте лише перші два.

Також ця помилка звітується, коли перераховано корпоративного чи інституційного автора в |vauthors= без правильних роздільників. Корпоративні автори повинні перераховуватися лише наступним чином:

|vauthors=First Surname FM, Surname AB, ((Corporate or institutional Author)), Last Surname XY

Переважно імена правильно переховуються на сторінці PMID, але іноді вони містять помилки, коли прізвище автора містить фамільний предикат малими літерами. Наприклад, PMID 17726700 зазначає Magnus von Knebel Doeberitz як Doeberitz Mv, що неправильно. Ім'я цього автора потрібно зазначити як |vauthors=von Knebel Doeberitz M[5].

Певна пунктуація може викликати помилку. Наприклад, Unicode U+2019, одинарні закривальні лапки, викликають помилку, бо вони не належать до латинського набору символів, які визначені вище: |vauthors=Vant Veer M. Замініть цей символ на прямий (або машинописний) апостроф: |vauthors=Van't Veer M.

Щоб виправити цю помилку, латинізуйте ім'я автора та редактора[6]. Латинізація може призвести до ініціалів з двох літер, наприклад, грецька літера «Θ» латинізується як «Th»[7]. Коли ім'я автора має цей тип ініціалів, то Модуль:Citation/CS1 не може знати, чи цей тип ініціалу є опискою чи дійсним латинізованим символом, тому він виведе помилку стилю Ванкувера. Щоб оминути виведення помилки після підтвердження, що ініціали з двох літер є дійсними і не є опискою, то оформить ім'я, наче воно є корпоративною назвою, огорнувши його подвійними дужками: |vauthors=..., Tatarinov IuS, ...|vauthors=..., ((Tatarinov IuS)), ...

Подібно, китайські імена з дефісом можуть бути в списках PubMed. Наприклад: «Wang Hsien-yu» можу бути зазначено в PubMed як «Wang Hy», що спричинить помилку стилю Ванкувера. Коли це трапляється, то після перевірки, що таке ім'я є правильним, огорніть їх подвійними дужками.

Особливі правила для імен[8]:

Сторінки з цією помилкою автоматично поміщаються в Категорія:Помилки CS1: Сторінки з помилками стилю Ванкувера (3 сторінки)[a].


Виноски[ред. | ред. код]

  1. Сторінки в просторах Обговорення категорії, Обговорення чернетки, Обговорення файлів, Обговорення довідки, Обговорення MediaWiki, Обговорення модулю, Обговорення порталу, Обговорення, Обговорення шаблону, Користувач, Обговорення користувача Обговорення Вікіпедії не включаються в категорії спостереження. Крім того, сторінки, чиї назви співпадають із '/[Пп]ісочниця', '/[Тт]ести' та '/[Аа]рхів' не включаються в категорії відслідковування.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. C0 Controls and Basic Latin (PDF). Unicode. Процитовано 19 квітня 2015.
  2. C1 Controls and Latin-1 Supplement (PDF). Unicode. Процитовано 19 квітня 2015.
  3. Latin Extended-A (PDF). Unicode. Процитовано 19 квітня 2015.
  4. Latin Extended-B (PDF). Unicode. Процитовано 19 квітня 2015.
  5. Other surname rules. National Center for Biotechnology Information. 18 травня 2018.
  6. Patrias, Karen (2007). Names in non-roman alphabets or character-based languages. У Wendling, Dan (ред.). Citing Medicine: The NLM Style Guide for Authors, Editors, and Publishers (вид. 2-ге). Бетесда, Меріленд, США: Національна бібліотека США з медицини.
  7. Greek (PDF). Library of Congress.
  8. Patrias, Karen (2007). Wendling, Dan (ред.). Citing Medicine: The NLM Style Guide for Authors, Editors, and Publishers [Internet] (вид. 2-ге). Бетесда, Меріленд, США: Національна бібліотека США з медицини. Процитовано 31 березня 2019.

Сторінки в категорії «Помилки CS1: Сторінки з помилками стилю Ванкувера»

Показано 3 сторінки цієї категорії (із 3).