Кміт Інна Леонідівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кміт Інна Леонідівна
Народилася 19 червня 1932(1932-06-19)
Москва, СРСР
Померла 7 лютого 1996(1996-02-07)[1] (63 роки)
Москва, Росія
Поховання Кунцевський цвинтар
Громадянство  СРСР
 Росія
Діяльність акторка
Alma mater Вище театральне училище імені М. С. Щепкіна
У шлюбі з Viktor Sukhodrevd і Boris Bystrovd
Батьки Кміт Леонід Олександрович
IMDb nm0460387

Інна Олексіївна Кміт (19 червня 1932, Москва — 7 лютого 1996, Москва) — радянська та російська актриса.

Біографія[ред. | ред. код]

Дочка популярного артиста Леоніда Кміта, який зовсім молодим познайомився з 15-річною Олександрою Дем'яненко, циркачкою та саксофоністкою. Інна народилася, коли її батьки були ще самі майже дітьми, їхнє спільне життя виявилося недовгим, вони розлучилися, Інна залишилася з батьком. Згодом Олександра Дем'яненко стала жертвою репресій, була заарештована за хибним звинуваченням у шпигунстві та померла у в'язниці у віці 36 років (1952).

Інна Кміт закінчила Вищу театральне училище імені М. С. Щепкіна. У 1956 році вона знялася в кінокомедії Семена Дерев'янського і Рафаїла Сусловича «Вона вас кохає», де партнером її був популярний актор Георгій Віцин. Через рік Інна Кміт зіграла Аніссю в кримінальній історичній драмі Івана Правова «Під владою золота», поставленої за розповідями Д. Н. Мамина-Сибіряка. Грала у театрі «Ленком». До неї прийшла слава, актрису почали впізнавати. Така блискуче розпочата кар'єра різко обірвалася наприкінці 1950-х через конфлікт з Анатолієм Ефросом. Актриса пішла з театру та закінчила режисерські курси, 25 років пропрацювала на Центральному телебаченні режисером телепрограми «Час».

Фільмографія[ред. | ред. код]

Особисте життя[ред. | ред. код]

Перший чоловік — Віктор Суходрев, дипломат і особистий перекладач H. C. Хрущова та Л. І. Брежнєва. Другий чоловік (теж розлучення) — Борис Бистров, актор. Дочка — Катерина Кміт, актриса. Померла від вродженої вади серця. Похована у Москві на Кунцевському цвинтарі поряд із батьком.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.