Кокоро (закуска)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Кокоро (страва))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кокоро
Місце розташування Абеокута
Країна походження  Нігерія
Підтримується Вікіпроєктом WikiProject Intangible Cultural Heritaged

Кокоро — це закуска в Нігерії, створена народом йоруба. Її готують з маїсового борошна, змішаного з цукром і гаррі (маніоковим) або ямсовим борошном, і обсмажують у фритюрі.[1] Зазвичай його продають у штаті Огун у Нігерії.

Під час аналізу харчових продуктів, доступних для школярів у Лагосі в 1991 році, зразки кокоро були придбані з кіосків і піддані мікробіологічному дослідженню. Було виявлено десять різних типів бактерій, включно з тими, що можуть спричиняти харчові отруєння та діарею. Це свідчить про необхідність поліпшення контролю за гігієною під час приготування і розробки методів для подовження терміну зберігання.[2]

У дослідженні з покращення харчової цінності виявлено, що знежирене соєве або арахісове борошно можна використовувати для макухи до 10 % від загальної кількості борошна. Також була розроблена поживна закуска з кокоро, приготована екструзійним способом із суміші кукурудзи, сої, приправ та банана.[3][4]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Snacks: Kokoro II. Dyfed Lloyd Evans. Процитовано 9 листопада 2009.
  2. Letters to the editor: Journal of Tropical Pediatrics 1991 37(5): pages 266-268. Oxford University Press. Архів оригіналу за 15 квітня 2013. Процитовано 9 листопада 2009.
  3. P. I. Uzor-Peters; N. U. Arisa; C. O. Lawrence; N. S. Osondu; A. Adelaja (September 2008). Effect of partially defatted soybeans or groundnut cake flours on proximate and sensory characteristics of kokoro. African Journal of Food Science. Vol (2) pp. 098-101. Архів оригіналу за 15 квітня 2013. Процитовано 9 листопада 2009.
  4. Olusola Omueti; I. D. Morton. Development by extrusion of soyabari snack sticks: a nutritionally improved soya—maize product based on the Nigerian snack (kokoro). International Journal of Food Sciences and Nutrition, Volume 47, Issue 1 January 1996, pages 5 - 13.