Women (пісня)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Користувачка:Anntinomy/Women)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Women
Сингл Def Leppard
Випущений 1987
Жанр Глем-метал
Лейбл Mercury Records
Продюсер Роберт Джон Ланг
Музичне відео
«Women (пісня)» на YouTube

Women («Жінки») — пісня англійської хардрок гурту Def Leppard, яка вийшла у серпні 1987 року на альбомі «Hysteria». Пісня вийшла першим синглом з альбому у США та Канаді, [1] також виходила як сингл в Австралії, Японії, і разом з «Animal» на одній стороні платівки у Німеччині. Пісня досягла лише 80-ї позиції у чарті, але її включали на рок-радіостанціях, що сприяло поширенню зацікавленності майбутнім альбомом, який продався 1,5 мільйонами копій після виходу вже другого синглу «Animal»[2]. На стороні В було випущено сингл «Tear It Down».

Пісню було обрано для першого синглу у США через намір дати знати тим, хто вже став фанами гурту, а це здебільшого чоловіки, про повернення гурту з новим альбомом після 4 років перерви . Пісня про гарних дівчат пасувала якнайкраще для цього.[3]

У відео на пісню чергуються кадри виступу гурту у закинутому ангарі з кадрами фрагментів коміксу, який наче читає хлопчик біля цієї будівлі. У коміксі під назвою «Def Leppard and the Women of Doom!» головний герой-скейтбордист на ім'я Def Leppard подорожує на далеку планету і бореться зі злими прибульцями, щоб звільнити жінок-роботів. За словами Джо Елліотта не існувало повноцінного комікса на такий сюжет[4]. Було створено лише обкладинку та кілька малюнків для кліпу. Це також було одне з перших відео, де у барабанщика Ріка Аллена вже ампутована рука після автокатастрофи [3].

Склад[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Whitaker, Sterling (3 серпня 2012). Def Leppard’s ‘Hysteria’ Turns 25. Ultimate Classic Rock. Архів оригіналу за 18 грудня 2017. Процитовано 24 травня 2014.
  2. Songfacts. Women by Def Leppard - Songfacts. www.songfacts.com (англ.). Архів оригіналу за 13 лютого 2022. Процитовано 31 березня 2020.
  3. а б Def Leppard News - 30 Years Ago DEF LEPPARD Release WOMEN Single In The USA/Canada. Def Leppard Tour History (англ.). Процитовано 31 березня 2020.
  4. The Quietus | Features | A Quietus Interview | We've Soaked Into People's DNA: Joe Elliott Of Def Leppard Speaks. The Quietus (en-us) . Процитовано 31 березня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]