Користувач:Анастасія Юдіцька/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Телеканал "Дім"[ред. | ред. код]

"Дім" - український телеканал для мешканців тимчасово окупованих територій, створений на базі державного телеканалу іномовлення UATV.

Розважально-інформаційний телеканал "Дім" почав мовити 1 березня 2020 року для переважної частини тимчасово окупованих територій України.

Інформаційні пріоритети[ред. | ред. код]

Дім
Гасло Україна - наш дім!
Зона мовлення тимчасово окуповані території України
Час мовлення цілодобово
Засновник Міністерство культури, молоді і спорту України
Власник(и) Міністерство культури, молоді і спорту України
Керівник(и) т.в.о. генерального директора Юлія Островська
Мова мовлення українська, російська

Телеканал "Дім" створений, аби протидіяти російській пропаганді в умовах російсько-української війни та передавати об’єктивну інформацію про Україну мешканцям тимчасово окупованих територій.

“Головна мета нашого каналу – повернення політичного, культурного та суспільного життя України в порядок денний громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях, пробудження відчуття єдності, деокупація свідомості наших громадян”, – сказала тимчасова виконувачка обов’язків генерального директора телеканалу Юлія Островська.[1]

Переважна частина контенту телеканалу розважальна – програми власного виробництва медіагруп України. Окрім цього, в ефір телеканал щодня видаватиме кілька випусків новин.

Після перемовин з провідними гравцями телеринку було вирішено, що новостворений телеканал “Дім” транслюватиме для тимчасово окупованих територій України найпреміальніший контент: серіали, токшоу, футбольні матчі тощо.

Невдовзі мовник почне виробництво власних новин, а згодом будуть дозапускатися інші формати, наприклад, ранкове шоу.[2]

Історія[ред. | ред. код]

13 січня 2020 року канал UTAV припинив прямоефірне мовлення. Це відбулося через плани Міністерство культури молоді і спорту створити два нових телеканали на базі UATV — розважально-інформаційний телеканал «Дім» та новинний канал іномовлення. 1 березня телеканал "Дім" розпочав тестове мовлення.

2 березня відбулася офіційна презентація телеканалу.

У заході взяли участь в. о. генерального директора телеканалу UATV Юлія Островська, перший заступник міністра культури, молоді та спорту України Анатолій Максимчук, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, заступник керівника Офісу президента Юрій Костюк, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

“Відомо з тих же соціологічних опитувань, що люди дуже втомилися від політизованого контенту і бажають бачити на своїх “блакитних екранах” щось більш комфортне, мотиваційний контент, який даватиме змогу розслабитися та отримати запевнення в кращому майбутньому”, – сказала під час презентації т. в. о. гендиректора телеканалу "Дім" Юлія Островська.

Мова каналу[ред. | ред. код]

Телеканал виходить в ефір двома мовами: українською та російською.


Телеканал "Дім" доступний в ОРДЛО, мовлення ведеться в аналоговому та цифровому форматах.

  1. "Деокупація свідомості": в Україні презентували телеканал для тимчасово окупованих територій (ВІДЕО). UATV. 2 березня 2020. Процитовано 2 березня 2020.
  2. Для ТОТ будемо презентувати найпреміальніший контент, який є в Україні, – Тимошенко. UATV. 2 березня 2020. Процитовано 2 березня 2020.