Користувач:АннаЩиголь/Редермалізація

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Редермалізація (лат.re-відновлення, грец.derma-шкіра) - ін'єкційна методика відновлення шкіри терапевтичної косметології. Принцип полягає у впливі гіалуронової кислоти і сукцинату на клітини шкіри, що призводить до блокування вільних радикалів і блокування зневоднення шкіри.

Історія

[ред. | ред. код]

У процесі вивчення впливу гіалуронової кислоти і сукцинату на клітини шкіри в 2009 році професор Коржов В. І., Коржов М. В. та Деркач Н. Н. розробили формулу поєднання гіалуронової кислоти з натрієвою сіллю янтарної кислоти. В результаті досліджень вчені дійшли в висновку, що гіалуронова кислота сприяє активному клітинному руху, дифузії білків і електролітів, а бурштинова кислота (сукцинат) призводить до підвищення концентрації буферних основ, зменшення вмісту пірувату і молочної кислоти. Дана комбінація сприяє стимуляції обмінних процесів і відновленню (омолодженню) клітин шкіри.[1]

Принцип дії

[ред. | ред. код]
Молекула янтраної кислоти

Метод редермалізації базується на метаболічному і біохімічному процесі оновлення дерми, що призводять до омолодження. Ефект омолодження від редермалізації досягається впливом на шкіру гіалуронової кислоти з янтарною кислотою. Гіалуронова кислота усуває зневоднення шкіри, бере участь в утворенні позаклітинного матриксу, підтримує клітинний і позаклітинний гомеостаз (стабільність внутрішнього середовища). Янтарна кислота забезпечує відновлюючий ефект, антиоксидантний ефект. Вплив бурштинової кислоти на метаболізм в шкірі: підсилює клітинне і тканинне дихання, транспорт іонів, збільшує енергетичний потенціал клітини, має виражений вплив на мітохондрії фібробластів, стимулює їх проліферацію і посилення синтезу колагену, еластину. Янтарна кислота забезпечує стимуляцію ендогенного синтезу власної гіалуронової кислоти за рахунок посилення метаболічних процесів, в яких посилюється дія гіалуронової кислоти.[2] Янтарна кислота блокує вільні радикали, має відновлювальні властивості, надає антиоксидантний ефект, активізує клітинне дихання.

Омолодження відбувається не тільки на зовнішньому, а й на клітинному і внутрішньоклітинному рівні, усуваючи основні причини старіння шкірного покриву. На думку доктора медичних наук Ліскіної Ірини Валентинівни, пошук препаратів, що впливають на основні механізми старіння шкіри, в останні роки сприяв зростанню досліджень ефективності комбінованих препаратів гіалуронової кислоти з природними метаболітами. Редермалізація впливає на основні патогенетичні механізми старіння шкіри і забезпечує комплексний омолоджуючий ефект.[3]

Показання для редермалізації

[ред. | ред. код]

Мета редермалізації - сприяти омолодженню шкіри, запобігати проявам старіння шкіри, зморшкам, втраті м'якості й еластичності шкіри, підвищенню жорсткості, зміні кольору шкіри. Основні показання процедури:

  • Профілактика хронологічного старіння - і фотостаріння.[4]
  • Профілактика раннього старіння шкіри
  • Корекція інволюційних змін шкіри
  • Профілактика і корекція рубцевих змін при вугровій хворобі.
  • Фізіологічна підготовка шкіри до корекції зморшок і складок, атрофічних рубців та інших дефектів шкіри
  • Підготовка шкіри до дерматопластичних операцій, глибоких і середніх пілінгів, з метою оптимізації кінцевого результату і скорочення реабілітаційного періоду.
  • Реабілітація після хімічних пілінгів, механічних пілінгів і пластичних операцій.

Див.також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Н.Н. Деркач, М.В. Коржов, В.И. Коржов. О возможности коррекции некоторых биохимических процессов в коже при старении. Український журнал дерматології, венерології, косметології (Сентябрь, 2009) (PDF).
  2. "Калюжная Л. Д., Дзюбак В. Е. " Старение кожи: патогенетические, клинические и лечебные аспекты. // Укр. мед. часопис. Год. - 2002. № 2 (28).
  3. "Лискина, И. В. Деркач Н.Н., Кузовкова С.Д. " Сравнительное клинико-морфологическое исследование влияния на кожу двух препаратов на основе гиалуроновой кислоты // Український журнал дерматології, венерології, косметології . Год. - 2010. №2 (37) (PDF).
  4. "Baumann L. Skin ageing and its treatment // J. Pathol.— 2007.— Vol. 211.— P. 241—251.