Користувач:Білецький В.С./Текст у світі текстів Празької літературної школи

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Текст у світі текстів Празької літературної школи - монографія. Автор - Просалова Віра, доктор філологічних наук. – Донецьк: Східний видавничий дім, 2005. 300 с.

Опис видання[ред. | ред. код]

У книзі простежується тексти творів письменників Празької літературної школи, виявляється взаємодія текстів, простежуються інтертекстуальні зв’язки між творами , попередників цих письменників і сучасників, з’ясовуються форми і типи інтертекстуальності. В праці досліджуються діалогічні зв’язки між текстами. Вони розглядаються як результат опосередкованих чи безпосередніх контактів: Л.Мосендза і Юрія Клена, О.Ольжича й І.Ірлявського, Є.Маланюка і Ю.Дарагана, О.Теліги і Н.Лівицької-Холодної. Доводиться, що Празька літературна школа формувалася у контексті національної та світової традицій. Книга призначається для усіх, хто цікавиться проблемами літературознавства: вчителів-словесників, літературознавців, студентів гуманітарних факультетів вищих навчальних закладів.

Науковий редактор: доктор філологічних наук, професор М.К.Наєнко

Рецензенти:

академік НАН України І.М.Дзюба

доктор філологічних наук, професор Н.І.Заверталюк,

доктор філологічних наук, професор Є.М.Прісовський

Надруковано за рішенням Вченої ради Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка від 25.06.05(протокол № 12)

Публікації[ред. | ред. код]