Користувач:Митько Сяржук/MVUA

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вікімарафон
до 13-річчя Української Вікіпедії

Сторінку «Митько Сяржук/MVUA»
створено в рамках Вікімарафону 28–30 січня 2017
MVUA
Посилання MVUA on YouTube
Комерційний Ні
Тип Музичний сайт розваг
Мови Українська
Започатковано 15 липня 2016
Стан активний

MVUA (MusicVideoUA) — музичний сайт і відеоканал на YouTube. На каналі викладають офіційні кліпи, концертні записи, лірик-відео, аудіокомпозиції виключно українських артистів, таких як: Фіолет, The Doox, Хочу ЩЕ!, Morphine Suffering, Натоліч, Вільна Каса і т. д. Увесь аудіо-/відеоконтент, оприлюднений на каналі, викладено із дотриманням усіх авторських прав та після офіційного надання дозволу від правовласників. Канал був запущений 15 липня 2016 року на YouTube.

Історія компанії[ред. | ред. код]

Влітку 2016 року невеличкий колектив українців-ентузіастів вирішив зробити амбітний проект — створити один із перших музичний канал на YouTube MVUA (MusicVideoUA). За зразок ініціатори проекту взяли американський VEVO, проаналізували також російський аналогічний канал ELLO, якому, на жаль, навіть україномовні виконавці й гурти платять гроші за розкрутку [1].

Ми вирішили, що не розміщуватимемо на каналі російськомовного контенту. Вважаємо, що так буде чесніше. Беремо контент іншими мовами, а також інструментальні композиції. Беремо й твори, яким уже кілька років (але не більше п’яти), на яких хтось поставив свого часу тавро “неформат” – якщо ці твори якісні. [2]

Сьогодення[ред. | ред. код]

Наразі на каналі розміщено уже майже 180 аудіо- й відеоробіт (українською (80%) та англійською (20%) мовами), увесь контент поширений з дозволу власників авторських прав, тож є повністю легальним. Станом на січень канал має понад 7 500 підписників на YouTube й 14 700 — на Facebook. Динамічно розвивається і акаунт у Twitter, ведеться робота з метою повноцінного розвитку Іnstagram.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. MVUA: як почути українське. Газета "День". 19 січня 2017.
  2. Не лише квотами: хто практично популяризує українську музику. Український простір. 19 січня 2017.