Користувач:Alex Blokha/Події, згадані у Вікіпедії/1573

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Рід Адзаї
-Знайдено: + Через три роки (1573) Ода Нобунаґа знищив рід Адзаї у замку Одані. Останнього голова роду вчинив сеппуку, а його 10-річного сина було спіймано живцем і розіп'ято.
Підзаголовок:==
Знайдено: + |1526-1573
Підзаголовок:==
Знайдено: + |1545-1573


Зобр:2шт.


Назва:Адзаї Наґамаса
Підзаголовок:==
Знайдено: + У 1571 році, за підтримку монастирем Енрякудзі військ Адзаї та Асакури, Нобунаґа спалив його дощенту. Наступного року він ввів армії до володінь Наґамаси, але знищити його не зміг. На допомогу Адзаї та Асакура поспішили сили Такеди Сінґена. Але Такеда у дорозі помер, так і не змігши схрести списів з Нобунаґою. Останній, ліквідувавши у 1573 році бунтівний сьоґунат, вирішив покласти край існуванню Адзаї та Асакури.
Підзаголовок:==
Знайдено: + У липні 1573 року Ода Нобунаґа вдерся із 30-тисячним військом до земель Адзаї. На прохання Наґамаси на поміч прибули 20-тисяч самураїв Асакури. Однак вони лише споглядали за тим як ворог захоплює один-за-одним замки союзника і не вступали у бій. Наґамаса опинився запертим у своїй резиденції — фортеці Одані. "Мужні" вояки Асакура вирішили , що роботи їм немає і потайки відступили. Нобунаґа помітив їх, наздогнав тікаючого противника і розгромив. Користуючись моментом, Ода скерував війська до резиденції Асакура, захопив її і знищив рід споконвічного ворога. Після цього він рушив на Адзаї.


Зобр:3шт.


Назва:Генрихівські артикули
-Знайдено: + Ге́нрихівські арти́кули, подані сеймом 1573 р. на затвердження новообраному королю Генріху Валуа (Volumina legum. T. 2.— S 150—153). Складені вперше як установка, що окреслювала обсяг і компетенцію королівської влади; обумовлювали взаємозобов'язання пануючого і підданих — шляхти. Затверджені при коронації Стефана Баторія 1576 р під час сходження на престол наступників Баторія підтверджувалися без змін.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед