Користувач:Chezhovom/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фото схожого транспортного засобу
Загальна інформація
Виробник Павло Піка
Роки випуску 2022
Складові

Сіноріс — триколісний електричний скутер виготовлений у Львові учасником російсько-української війни.[1] «У ньому є гідравлічні та електричні гальма. Ми зробили високий кліренс, щоб цей транспорт міг сміло з'їжджати і також заїжджати на бордюр. Він має три режими швидкості. Дуже повільну, щоб можна було собі по парку з кимось прогулюватися, має середню і швидкісну. Має задню передачу, має дашок. Також обладнаний поворотниками, стоп-сигналами, габаритами, освітлення заднього ходу», – розповів автор ідеї та розробник скутера Павло Піка.

Історія створення[ред. | ред. код]

Павло Піка вирішив створити такий транспорт для своїх побратимів, які після поранень на війні більше не можуть ходити, а змушені пересуватися на колісному кріслі. Бажання допомагати та втілити свою ідею було настільки сильним, що Павло знайшов і команду, і підтримку, і кошти. Тепер чоловік працює під патронатом університету «Львівська політехніка», а на створення перших скутерів навіть отримав ґрант.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Zaxid.net. Львівський атовець робить електроскутери для людей з інвалідністю. ZAXID.NET (укр.). Процитовано 1 жовтня 2022.

Категорія:Винаходи