Користувач:Chronograph/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аквапарк Рамаяна
тай. สวนน้ำรามายณะ
 Координати: 12°45′01″ пн. ш. 100°57′37″ сх. д. / 12.75028° пн. ш. 100.96028° сх. д. / 12.75028; 100.96028Координати: 12°45′01″ пн. ш. 100°57′37″ сх. д. / 12.75028° пн. ш. 100.96028° сх. д. / 12.75028; 100.96028
 Країна Таїланд Таїланд
 Місце знаходження  Паттайя, провинция Чонбурі
 Дата відкриття  5 травня 2016; 8 років тому (2016-05-05)
 Режим роботи  круглий рік
 Години роботи  щодня з 10:00 до 18:00
 Площа  18,4 гектар
 Басейни  3
 Водні атракціони  21
 Сайт  ramayanawaterpark.com
Розташування аквапарку Рамаяна
План аквапарку Рамаяна
Аквапарк Рамаяна - вид зверху

Аквапа́рк Рама́яна (тай. สวนน้ำรามายณะ) — тематичний аквапарк, розташований в 15 кілометрах на південь від Паттайї (провінція Чонбурі), в 1,5 годинах їзди на автомобілі від Бангкоку. На сьогодні це найбільший аквапарк в Таїланді і один з найбільших у всій Південно-Східній Азії.[1][2]


Історія

[ред. | ред. код]

У листопаді 2011 року відбулася урочиста церемонія освячення та закладення першого каменя у фундамент будівництва аквапарку «Рамаяна».[3] Загальна вартість проекту склала більше 46 мільйонів доларів США. Аквапарк офіційно відкрився для відвідувачів в травні 2016 року.[4]

Загальна інформація

[ред. | ред. код]

«Рамаяна» є найбільшим аквапарком в Азії, розташованим на території понад 18 гектарів землі, в 20 км на південь від Паттайї, недалеко від відомих виноградників «SilverLake» і найбільшого зображення Будди (Khao Chi Chan). Парк оточений природним ландшафтом з зеленими пагорбами, водоспадами, озерами та річками. Аквапарк є тематичним місцем, головною ідеєю якого стало «забуте стародавнє місто». Розробкою тематики аквапарку займалася компанія ATECH[5], яка раніше проектувала Діснейленд в Гонконзі. Вода в аквапарк надходить з власних підземних джерел, проходячи багатоступеневу очистку через фільтраційні системи від компаній Pentair і Wayfit.

Атракціони

[ред. | ред. код]

Все обладнання (водні атракціони) для аквапарку зроблені і встановлені компанією WhiteWater West (Канада).[6]

Аквапарк пропонує 21 водяну гірку, а деякі з них є просто унікальними. Наприклад: атракціони «Python» і «Aquaconda» з величезними (діаметром 6 метрів) тунелями і вплетенням одного тунелю в інший; атракціони «Dueling Aquacoaster», здвоєні слайди з однаковою траєкторією спуску, де спочатку ви падаєте вниз, а потім водний потік штовхає вас вгору і так сім разів; River slide спуск вниз в «ледачу» річку».

Водяні атракціони можна розділити на кілька груп: слайди екстремального спуску («Freefall» і «Aqualoop», спуск через капсулу); рафтинг-слайди («Python», «Aquaconda» і «Boomerango»); слайди з більш плавним ковзанням («Serpantine», «Spiral» і «River slide») і слайди для змагань («The Mat Racer» і «Dueling Aquacoaster»).

В аквапарку є «лінива» річка», протяжністю 600 метрів з різними водоспадами і гейзерами, басейн з подвійними хвилями різної висоти (довжина пляжу 150 метрів), а також басейн для занять активними видами спорту (довжина 60 метрів) і бар, розташований безпосередньо в басейні з джакузі. Розваги на суші це : майданчикз з піском для активних видів спорту, прогулянка вздовж берега річки, дитячий лабіринт, плавучий ринок, острів зі скульптурою на скелі, годування слонів і культурні програми.

На території аквапарку «Рамаяна» знаходяться дві дитячі ігрові зони: Перша - з різними фонтанами і різним рівнем води, призначена для самих маленьких відвідувачів аквапарку. Друга – дитяче водяне містечко з гірками, водними гарматами, драбинками, фонтанчиками і величезною бочкою на самому верху, яка періодично наповнюючись водою, перекидається вниз. Діти також можуть користуватися атракціонами «лінива» річка, басейн з подвійними хвилями, лабіринтом, а також можна погодувати слонів і відвідати острів зі скульптурою на скелі під наглядом дорослих.

Послуги

[ред. | ред. код]

«Рамаяна» пропонує для відвідувачів: ресторани, бари і кафе, з різноманітною кухнею, включаючи дитячий ресторан; шафки для зберігання особистих речей, рушники, більше 40 бесідок для відпочинку, масажний салон, СПА з рибками (фіш-пілінг); безкоштовний високошвидкісний Wi-Fi і магазин з продажу супутніх товарів, де можна придбати: дорослі та дитячі купальні костюми, головні убори, шльопанці, сувеніри та багато іншого. Оплачувати їжу, напої і додаткові послуги в аквапарку можна безготівковим шляхом, заздалегідь поклавши гроші на спеціальний браслет.

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]