Користувач:Dimbays/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Київський завод підйомно-транспортного обладнання
Київський завод підйомно-транспортного обладнання
ТипТовариство з обмеженою відповідальністю
ГалузьВиробники кранів, металургія, машинобудування
Засновано2007
Засновник(и)Севастьянов О. О.
Штаб-квартираУкраїна Україна: Київська область, село Велика Олександрівка, Бориспільський район
Ключові особиСевастьянов Олексій Олександрович (генеральний директор)
Продукціямостові крани, грейферні, опорні, підвісні кран-балки, талі, тельфери, консольні крани, кранові компоненти, будівельні металоконструкції
Співробітники42
Структурні підрозділиконструкторське бюро, дільниця розкрою і заготовки, дільниця складання металоконструкцій, електроцех, ділянка контрольного складання та налагодження, служба внутрішнього контролю якості, монтажне відділення
kzpto.com.ua

ТОВ «Київський завод підйомно-транспортного обладнання» (Київський завод ПТО, КЗПТО) — українське підприємство, яке здійснює повний цикл виробництва сучасного вантажопідіймального обладнання: мостових, консольно-поворотних і грейферних кранів, опорних і підвісних кранів, кран-балок, талів і кранових компонентів.

Історія підприємства

[ред. | ред. код]

2007-2012 рр.

[ред. | ред. код]

У грудні 2007 року було покладено початок діяльності компанії в ролі представництва відомого болгарського виробника кранового обладнання та канатних тельферів - компанії PodemCrane AD (PODEM / Подем). Поставка талів і запасних частин в Україну здійснювалася тільки під замовлення, без використання власних складських приміщень. Таким чином було розпочато розбудову довгострокових відносин з основним закордонним партнером.

У серпні 2009 року була проведена реєстрація підприємства ТОВ «Київський завод ПТО», яке негайно отримало статус ексклюзивного офіційного представника заводу Podem AD (Болгарія) в Україні. До 2009 року українські споживачі в основному знали тільки талі «складського зберігання, б/в». Незважаючи на це, у короткі терміни вдалося значно збільшити обсяг поставок нових болгарських талів і кранових компонентів кінцевим замовникам. На зміну застарілим талям серії «Т» прийшли нові вдосконалені моделі серії «МТ». Були реалізовані перші спільні проекти з заводом Podem AD з постачання кранів болгарського виробництва.

У 2010 році були виконані перші поставки мостових двобалкових кранів технологічного призначення, а також збільшено кількість поставок мостових однобалочних опорних кранів. Колективом конструкторського відділу КЗПТО спільно з болгарськими колегами була розроблена і модифікована конструкція підвісних кранів на базі приводних механізмів виробництва Podem.

У 2011 році був зроблений акцент на розширення складських позицій по крановим компонентам. Зокрема, забезпечено постійну наявність до 50 типів канатних талей і 20 типів кінцевих балок на складі у м.Києві. Виконано модифікацію конструкції мостових кранів підвісного типу з використанням кінцевих балок із зменшеною будівельною висотою. Було виготовлено і поставлено замовникам кілька великих технологічних кранів за індивідуальним замовленням. Однак подальший розвиток виробництва був обмежений орендованими площами.

У 2012 році на додаток до постійних замовлень на мостові однобалочні опорні та підвісні крани, КЗПТО активно розвиває напрямок технологічних кранів. Отримано ТУ та освоєно випуск навісних механізмів: грейферів канатних об'ємом від 0,5 до 4,0 м³, вантажозахоплювальних траверс вантажопідйомністю до 50,0 тонн. Освоєно випуск кранів вибухозахищеного виконання з категорією вибухозахисту 1Ex(d) IIBT5-1Ex(d) IICT4. Крани та талі ВЗВ Київського заводу ПТО успішно пройшли випробування у спеціалізованій лабораторії «Державного випробувального сертифікаційного центру вибухозахищеного та рудникового обладнання». Були виконані комплексні поставки більш десяти кранів вибухозахищеного виконання та декількох великих технологічних кранів українським підприємствам.

2013-2017 рр.

[ред. | ред. код]

У 2013 році розроблені технічні умови (ТУ) та освоєно випуск консольно-поворотних кранів вантажопідйомністю 0,5-5,0 тонн. У перелік пропонованих послуг включені виробництво і монтаж підкранових колій та кранових естакад. Виконано проекти з постачання кранів і підкранових колій з їх подальшим монтажем та здачею в експлуатацію. Крім значної кількості вантажопідйомних кранів стандартній комплектації, були виготовлені і поставлені замовникам 2 великих технологічних козлових крана, а також здійснено великий проект з постачання 13 мостових кранів для оснащення виробничих потужностей одного з найбільших українських машинобудівних підприємств.

У 2014 році представники КЗПТО спільно з співробітниками компанії Podem взяли участь у міжнародній виставці CeMAT в м. Ганновері (Німеччина). Обмін досвідом з представниками Demag Cranes & Components (Німеччина), OMIS (Італія), Podem AD (Болгарія) та інших провідних виробників кранової техніки дав поштовх новому етапу розвитку КЗПТО з акцентом на підвищення якості продукції таі скорочення термінів ії виготовлення. Виконано великий комплексний проект по експортному постачанню та монтажу 15 кранів у м. Ашхабаді (Туркменістан). Були розпочаті проектні та підготовчі роботи з будівництва нових виробничих потужностей КЗПТО у Київській області.

У 2015 році, незважаючи на загальні тенденції падіння ринку, без залучення кредитних коштів був побудований новий цех для виробництва і складання металоконструкцій кранів прольотом до 34,0 м. При проектуванні виробничих процесів на КЗПТО був застосований досвід провідних світових виробників кранів. Етапи заготовки, проміжної збірки, зварювання та контрольного складання вибудовані оптимальним технологічним ланцюжком з мінімізацією часу на внутрішні переміщення. Розроблено ТУ, освоєна збірка, проведені випробування та отримано Дозвіл на застосування ручних талів і ручних кранів загальнопромислового та вибухозахищеного виконання власного виробництва.

У 2016 році розпочато активний розвиток напрямку складних технологічних грейферних кранів, спроектовано та виготовлено 4 таких великих крана. Перед запуском у виробництво в конструкторському бюро КЗПТО розроблялися детальні 3D-моделі кранів, що дозволяло оперативно оптимізувати і покращувати конструктивне виконання всіх елементів.

У 2017 році кількість виготовлених кранів різних типів склало 85 одиниць. Керівництво КЗПТО зробило акцент на максимальну оптимізацію всіх виробничих процесів і впровадження «бережливого виробництва». Запущено унікальний стенд з автоматизованого зварювання металоконструкцій прогонових балок під флюсом, що дозволило підвищити якість і надійність з'єднань, а також у кілька разів скоротити час на зварювання основних несучих конструкцій. Закуплено та встановлено нові верстати для механічно] ділянки. Закінчено друга черга будівництва виробничих потужностей по збірці мостових кранів.

Cтруктурні підрозділи

[ред. | ред. код]

У складі заводу є:

  • конструкторське бюро;
  • дільниця розкрою і заготовки;
  • дільниця складання металоконструкцій;
  • електроцех;
  • ділянка контрольного складання та налагодження;
  • служба внутрішнього контролю якості;
  • монтажне відділення.

Співпраця

[ред. | ред. код]

Постійними партнерами заводу є провідні світові виробники кранових компонентів з країн Європейського Союзу:

  • Болгарія — Podem AD[1]
  • Німеччина — SEW-Eurodrive[2]
  • Франція — Schneider Electric

Благодійна діяльність

[ред. | ред. код]

У 2014 році був заснований благодійний внутрішній фонд «Допомогай дітям»[3]. З того часу за рахунок власних коштів було профінансовано цілий ряд соціальних проектів, спрямованих на допомогу дітям.

Спортивні досягнення

[ред. | ред. код]

В 2013[4] році був заснований футбольний клуб «КЗПТО», який є постійним учасником і призером відкритих київських ліг по футзалу[5].

Література

[ред. | ред. код]
  • Правила будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів (Правила по ГПМ) України // Державний комітет України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.
  • ПАТ ПівдГЗК За агломерат, № 46 (3950), 26 листопада 2015 // Сучасний кран для ремонту автосамоскидів
  • ПАТ ПівдГЗК За агломерат, № 49 (4003) 15 грудня 2016 // Новий мостовий кран для стабільної відвантаження концентрату
  • Газета «Вести», № 38 (947), 28 вересня 2018 // Київський завод підйомно-транспортного обладнання: якість і відповідальність

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]