Користувач:EpIkDrAgOn/Re:Zero. Життя з нуля в альтернативному світі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Re:Zero. Життя з нуля в альтернативному світі» (яп. Re:ゼロから始める異世界生活, Рі:Дзеро. кара Хадзімеру ісекай Сейкацу) - роман, написаний Таппеєм Нагацукі і розповсюджуванний ним на сайті Shōsetsuka ni Narō . Адаптований в ранобе, проілюстрований Сін'ітіро Оцукою. Двадцять один том був випущений видавництвом Media Factory з 25 січня 2014 року за імпринт MF Bunko J. На основі ранобе було створено п'ять манга-Адаптацій і офіційний кросовер з KonoSuba [1] . Аніме-адаптація студії White Fox транслювалася з 4 квітня по 25 вересня 2016 року і була високо оцінена як глядацькою аудиторією, так і критиками, неодноразово перемагаючи в рейтингах як один з кращих аніме-серіалів 2016-го року. У березні 2017 компанія 5pb.випустила візуальний роман. Також 6 жовтня 2018 відбулася прем'єра першої OVA під назвою «Memory Snow». [2] . 

8 листопада 2019 відбудеться прем'єра другої OVA «Hyōketsu no Kizuna», яка розповість про першу зустріч Пака і Емілії [3] [4] .

23 березня 2019 року було офіційно анонсований другий сезон аніме-адаптації «Re: Zero» [5] .

9 квітня 2019 року за твором у вигляді аніме-серіалу був випущений кросовер Isekai Quartet [6] .

Сюжет

[ред. | ред. код]

Початковий веб-роман розділений на сюжетні арки. Дія кожної арки відбувається в певному місці, з перших глав арок, як правило, вводяться нові персонажі. Станом на 2019 рік веб-роман містить 6 арок, ранобе-адаптація охоплює всі шість. Для кожної з перших чотирьох арок випускається манга-адаптація, ранобе екранізується в аніме-серіал.

У першій арці (1-й том ранобе, манга Ōto no Ichinichi-hen, 1-3 серії аніме) головний герой, геймер і хікікоморі Субару Нацукі, повертаючись з продуктового магазину потрапляє в паралельний фентезійний світ. Намагаючись вести себе за знайомими йому ігровими лекалами, він намагається використовувати магію і очікує зустрічі з красунею, яка викликала його в цей світ, але все йде не зовсім по його планах. У цій арці Субару відкриває свою здатність - повертатися в минуле після смерті, знайомиться з Емілією, її духом Паком, крамарем Кадомоном, злодійкою Фельтен і її опікуном - ломбардщиком Ромом. Події арки побудовані навколо магічного значка учасника королівських виборів, вкраденого у Емілії, а також боротьби з найманою вбивцею Ельзою, три рази Субару виявляється убитий. Перемігши вбивцю за підтримки лицаря Райнхарда, Субару непритомніє і виявляється відправлений в маєток опікуна Емілії - Розваля Л. Мейзерса.

У другій арці (2-3 томи ранобе, манга Yashiki no Isshūkan-hen, 4-11 серії аніме) Субару більше дізнається про світ, в який він потрапив, а також про свої здібності. Він дізнається про господаря маєтку, бібліотекарку Беатріс, покоївок Рам і Рем. Остання відноситься до нього з підозрою і навіть вбиває його. З різних причин Субару вмирає чотири рази, але потім будує довірливі відносини з жителями особняка і розташованої поруч села Алам, перемагаючи полюючих за ним демонозвірів, керованих дівчинкою-магом Мейл. Під кінець арки Субару зустрічається з відьмою Сателлою в формі тіні, яка щось говорить йому і тягне до нього руки (ця сцена, як і подібна до неї в третій арці, була пропущена в аніме-адаптації).

Третя арка (4-9 томи ранобе, манга Truth of Zero, 12-25 серії аніме) відбувається на більш широкому просторі - в столиці, місці дії першої арки, в маєтку Розваля і селі Алам, в прикордонному містечку Флюр, на дорозі Ліфаус. Субару стикається з новим ворогом - культом відьми і одним з його керівників - архієпископом гріха ліні, Петельгейзе. Об'єднавши армії двох з п'яти кандидаток на трон королівства Лугуніки - Круш Карстен і Анастасії Хосін, він перемагає одного з великих демонозвірів - Білого Кита, рятує жителів села від знищення, а в одній з фінальних битв йому допомагає сама Сателла. У цій арці Субару вмирає п'ять разів (у веб-романі - шість). В кінці арки двоє інших архієпископів нападають на один із загонів об'єднаної армії, «з'їдають» пам'ять Круш і особистість Рем, яка потрапляє в стан коми. Субару клянеться знайти спосіб врятувати її.

Четверта арка (10-15 томи ранобе) знову фокусує увагу на Емілії. Велика частина подій відбувається в Святилищі, відрізанному від світу селі, де Субару вперше зустрічається з відьмами гріхів на чолі з Єхидною. Вона, а також покоївка Розваля, Фредеріка Бауман і її зведений брат, Гарфіель Тінзель, супроводжують головного героя в цій арці. Знову в якості ворога виступає Ельза, тут же вона і вмирає. Минуле героїв розкривається за допомогою випробувань у гробниці Відьми жадібності, а також зі слів Єхидни, колишньої наставниці Розваля, авторки Беатріс і Пака. У четвертій арці Субару вмирає п'ять разів (у веб-романі). У цій арці розкриваються справжні наміри Розваля, що стояв за нападами Ельзи і Мейлі. Також більше розповідається про Сателлу і інших відьом гріхів.

П'ята арка (16-20 томи ранобе) присвячена протистоянню шістьом архієпископам гріхів. Події відбуваються через рік після 4 арки в прикордонному місті Прістелла, де розгортається масштабна битва. Група Субару відправляється в Прістеллу на запрошення Анастасії, не уявляючи, чим усе обернеться. Приїхавши на місце, вони зустрічаються з іншими кандидатками на трон і мирно проводять час, проте Архієпископи несподівано роблять хід, влаштовуючи хаос по всьому місту. Оскільки місто побудоване на воді, в один момент його частково затоплює. У цій арці частково розкриваються мотиви Культу, а також показується, що лицар Прісцилли, Альдебаран, вкрай підозрілий. Незважаючи на перемогу над одним з архієпископів і захопленням іншого, арка завершується втратами і для союзників Субару.

У шостій арці (з 21 томи ранобе) події відбуваються в Сторожовій вежі Плеяди, що знаходиться посеред пустелі, де мешкає безліч демонозвірів. Неподалік від башти стоїть Храм, в якому запечатана Відьма Заздрості Сателла. Група Субару відправляється в подорож, щоб знайти спосіб врятувати Рем від непробудноЇ коми. З'являється новий персонаж - дівчина на ім'я Шаула, страж вежі, яку вона охороняла протягом 400 років. У міру розвитку сюжету в башті починає відбуватися безліч загадкових речей і складних випробувань. Зрештою, стає зрозуміло, що те, що відбувається багато в чому було підлаштовано архієпископом Обжерливості.

Термінологія

[ред. | ред. код]

Місця

[ред. | ред. код]
Королівство Лугуніка (яп. ルグニカ王国, Ругуніка О:коку) - фентезійно-середньовічна держава, куди потрапляє Субару, місце подій ранобе, манги і аніме. Сама східна держава на місцевому континенті. У призамкових містах проживають не тільки люди, а й представники інших рас. Сотні років тому тодішній король уклав союз з духом-драконом Волканікою, заручившись його підтримкою, яка привела країну до процвітання, тому їй дали епітет Драконяче королівство (яп. 親竜王国, Сінрю: О:коку) В даний час в Лугуніці проводяться королівські вибори, а попередній монарх і вся його сім'я померли від хвороби за півроку до початку описуваних подій. 
Королівска столиця (яп. 王都, О:то) розташована в центрі Лугуніки. Її населення становить приблизно 300 000 чоловік. Інші великі міста з населенням від 200 000 до 300 000 чоловік розташовані навколо неї в формі шестикутника.
Село Арам (яп. アーラム村, А:раму Мура) - одне з провінційних сіл Лугуніки з населенням близько 300 осіб. Його назва змінюється в залежності від прізвищ старост. Неподалік від нього знаходиться маєток маркграфа Розваля Л. Мейзерса.
Святилище (яп. 聖域, Сейікі) - бідне село, що розташоване посеред лісу в феодальних володіннях Розваля. Оточене коротким парканом зі старими кам'яними воротами. Населення села складають напівкровки. Розваль називає село «святилищем», але його мешканці називають його Могилою Відьми жадності (яп. 強欲の魔女の墓場, Го:йоку но Мадзьо но Хакаба) У селі знаходиться Бар'єр, створений Єхидною і не пропускає напівкровок.
Пристелла (яп. プリステラ, Пурисутера) вона ж Місто водяних воріт (яп. 水門都市, Суймон Тосі) - одне з шести найбільших міст Лугуніки, від Карарагі відділений рікою, популярною у мандрівників. Посеред міста є озеро, від нього йдуть водостоки, що ділять місто на чотири частини, пронумеровані за годинниковою стрілкою від головних воріт. У цьому місті народився купець Хосін, легендарний засновник Карарагі.
Святе королівство Густеко (яп. グステコ聖王国, Гусутеко Сейо:коку) - північна країна, місце, що виділяє магію. У ній поширена сильна соціальна нерівність. 
Карарагі (яп. カララギ, Карарагі) - західна країна. За легендою, заснована великим купцем Хосіном. Діалект її жителів схожий на кансайський. 
Імперія Волакія (яп. ヴォラキア帝国, Воракіа Тейкоку) - південна країна. Часто вступає в територіальні суперечки з Лугунікою. 
Гаркла (яп. ガークラ, Га:кура) - місто-фортеця, зруйноване Регулусом Корніасом за 15 років до описуваних подій.

Мешканці

[ред. | ред. код]

[[Категорія:Аніме 2019]] [[Категорія:Аніме 2018]] [[Категорія:Аніме 2016]] [[Категорія:Аніме та манґа для чоловіків]] [[Категорія:Романи 2014]] [[Категорія:Романи 2012]] [[Категорія:Аніме та манґа у жанрі трилер]] [[Категорія:Драматичні аніме та манґа]] [[Категорія:Фентезійні аніме та манґа]] [[Категорія:Пригодницькі аніме та манґа]] [[Категорія:Вікіпедія:Статті з іншим значенням на Вікіданих]]

  1. «Re:ZERO» And «Konosuba» Creators Meet In Crossover Book
  2. Re:Zero Orignal Video Anime Slated for October 6 Screenings. Anime News Network. 20 червня 2018.
  3. Re:Zero Anime Gets 2nd OVA Episode About Emilia, Pack's 1st Meeting. Anime News Network. 23 вересня 2018.
  4. Re:Zero Hyōketsu no Kizuna Anime's 2nd Promo Video Reveals November 8 Debut in Theaters. Anime News Network. 28 липня 2019.
  5. Re:Zero Anime's Video Reveals 2nd TV Anime Season. Anime News Network. 23 березня 2019.
  6. Isekai Quartet Anime's Promo Video, 2 Ads Streamed (англ.). Anime News Network. 22 березня 2019.