Користувач:Katelary/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Цілі експериментальних фінансів - зрозуміти поведінку людини та ринку в умовах, що стосуються фінансів. Експерименти - це синтетичне економічне середовище, створене дослідниками спеціально для відповіді на дослідницькі питання. Це може включати, наприклад, встановлення різних ринкових параметрів та умов для експериментального спостереження та аналізу поведінки агентів та отриманих характеристик торгових потоків, дифузії та агрегації інформації, механізму встановлення цін та процесів повернення.

Сфери, до яких застосовуються експериментальні методи, включають корпоративні фінанси, ціноутворення активів, фінансову економетрику, міжнародні фінанси, особисте фінансове рішення, макрофінансування, банківське та фінансове посередництво, ринки капіталу, управління ризиками та страхування, деривативи, кількісне фінансування, корпоративне управління та компенсації, інвестиції, ринкові механізми, МСП та мікрофінансування та підприємницьке фінансування.[1] Дослідники експериментальних фінансів можуть вивчити, наскільки існуюча теорія фінансової економіки робить обґрунтовані прогнози та намагається відкрити нові принципи, на яких теорія може бути поширена.

Експериментальні фінанси - галузь експериментальної економіки, і найчастіше її використання полягає у сфері поведінкового фінансування.


  1. brianmlucey (26 серпня 2013). A New Journal – Journal of Behavioral and Experimental Finance. Brian M. Lucey (англ.). Процитовано 30 березня 2020.