Користувач:Nickispeaki/Оганян Марва Вагаршаківна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оганян Марва Вагаршаківна
Оганян Марва Вагаршаковна
Галузь терапія, біохімія
Науковий ступінь кандидат медичних наук
Особ. сторінка almedeko.ru

Оганян Марва Вагаршаківна (народилася 21 травня 1935 р.) — лікарка-терапевт та біохімік, кандидатка медичних наук; відома пропагандистка здорового способу життя. У 1965 році здобула вищу освіту в Єреванському державному медичному університеті імені Мхитара Гераці. У 1973 році отримала науковий ступінь кандидата біологічних наук за дослідження теми "Біохімія гормонів гіпоталамуса".

Працювала на кліматичних курортах Арменії курортологом і фізіотерапевтом. З 1980 року по теперішній час читає лекційний курс з біохімії харчування і натуропатії в Еревані, Москві, Ростові, Ставрополі. З 1987 року живе у Краснодарі. За її сприянням більше 10 тисяч пацієнтів вилікували алергію, гіпертонію, астму, хворобу Бехтерєва, хронічну втому, цукровий діабет 1 і 2 типу, зайву вагу, головний біль, мастопатію, безпліддя.

Марва Вагаршаковна популяризує натуропатичні методики лікування. У 2004 році друком вийшли її книги "Справочник практического врача", "Золотые правила естественной медицины".

Лекції і друковані матеріали Марви Вагаршаківни об'єднують ідею цілісності людського організму і його єдності з вираженою, екологічною травматичністю людської патології і епідемією.

Бібліографія [1][ред. | ред. код]

  • Справочник практического врача, 2004;
  • Золотые правила естественной медицины, 2004.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Біографія, Центр экологии и здоровья

Посилання[ред. | ред. код]

almedeko.ru — офіційний сайт Марви Оганян (рос.)

http://eat-right.ru/chistka-po-oganyan-m-v/html

https://www.koob.ru/ohanian/