Користувач:Sorrow3/BuzzFeed

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sorrow3/BuzzFeed
BuzzFeed, Inc.
Логотип
Логотип
Посилання www.buzzfeed.com
Тип Новини
Реєстрація необов'язкова
Мови
  • Англійська
  • Французька
  • Іспанська
  • Гінді
  • Арабська
  • НІмецька
  • Португальська
  • Японська
Засновник Джоном С. Джонсоном III та Джоною Перетті.
Стан активний
Дохід US$167 мільйонів (2015)[1][2]
Колишній логотип, використовувався до 25 вересня 2019 року

BuzzFeed, Inc. — американська новинна-медіа компанія, новин та розваг, поширюється в цифрових медіа ; базується в Нью-Йорку. [3] Компанія BuzzFeed була заснована в 2006 році Джоном С. Джонсоном III та Джоною Перетті. Кеннет Лерер, співзасновник і голова The Huffington Post, почав рк співзасновник та інвестор у BuzzFeed, а тепер є виконавчим головою компанії.

Спочатку відома онлайн-вікторинами та статтями про поп-культуру, компанія переросла у глобальну медіа-технологічну компанію, на ресурсах якої висвітлювались різноманіті теми, включаючи політику, природу та бізнес. [4] [5] В кінці 2011 року BuzzFeed найняв Бена Сміта з Політико як головного редактора для розширення сайту в формат лонгридів та репортажів.[6] Після багаторічних публікацій та зусиль у сфері журналістських розслідувань, 2018 року BuzzFeed News виграв Національну журнальну премію [7] та премію Джорджа Полка , став фіналістом Пулітцерівської премії [8] та премії Майкла Келлі .

Незважаючи на вступ BuzzFeed у "серйозну" журналістику, в дослідницькому центрі Pew 2014 року було виявлено, що в США більшість респондентів, незалежно від віку чи політичної приналежності, розглядали BuzzFeed як ненадійне джерело.[9] Дослідження також показало, "що в аудиторії Buzzfeed більшість людей є тими хто належить до представників лівого ідеологічного спрямуваня" компанія була охарактеризована як «лівоцентрична».  Новини BuzzFeed відтоді перейшли до окремого домену, а не існували як розділ головного веб-сайту BuzzFeed.

  1. BuzzFeed slashes forecasts after missing 2015 targets. Financial Times.
  2. Sam Thielman (12 квітня 2016). BuzzFeed cuts projected revenue by half after missing 2015 financial target. the Guardian.
  3. About BuzzFeed. BuzzFeed. Процитовано 22 August 2015.
  4. LaFrance, Adrienne; Meyer, Robinson (15 квітня 2015). The Eternal Return of BuzzFeed. The Atlantic.
  5. BuzzFeed gets $50 mn cash infusion, to set up operations in India. The Economic Times. 12 серпня 2014.
  6. Stelter, Brian (12 грудня 2011). BuzzFeed Adds Politico Writer. Mediadecoder.blogs.nytimes.com. Процитовано 21 січня 2012.
  7. Digital Digging: How BuzzFeed built an investigative team inside a viral hit factory. Poynter (англ.). Процитовано 16 червня 2018.
  8. The Pulitzers get a new look, but old mainstays still dominate. Columbia Journalism Review (англ.). Процитовано 16 червня 2018.
  9. Mitchell, Amy (21 жовтня 2014). Appendix C: Trust and Distrust of News Sources by Ideological Group. Pew Research Center's Journalism Project. Процитовано 4 грудня 2018.