Користувач:V.mezhenina/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Скорий Денис Ігоревич (16 квітня 1979 м.Харків) — український лікар-онкохірург, доктор медичних наук, професор, генеральний директор комунального некомерційного підприємства «ОБЛАСТНОЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГИИ» (ОЦО)  в м.Харків. Активный захисник прав онкохворих жителів регіону, ініціатор запровадження в практичну діяльність закладу сучасних міжнародних стандартів лікування онкохворих, що є найважливішим шляхом впровадження доказової медицини в Україні. Активний громадський діяч. Депутат Обласної ради 8-го скликання (м.Харків).


ЗМІСТ

1. Біографія.

2.Професійна діяльність.

3.Адміністративна діяльність.

4.Наукова діяльність.

5. Нагороди.

6.Примітки.

7.Ссилкі.


1.БІОГРАФІЯ.

Скорий Денис Ігоревич народився 16 квітня 1979 року в м. Харків. Батько інженер-будівельник, мати була науковим співробітником хімічної лабораторії в науково-дослідному інституті радіотехнічних вимірювань.

Дружина - Ірина Скора, кандидат фармацевтичних наук. Асистент кафедри хімії природних сполук Харківської фармацевтичної Академії.

Має двух донечок.

В 1996 р. закінчив із срібною медаллю фізико математичний ліцей № 27.

В 2002 р. з відзнакою закінчив Харківський державний медичний університет по спеціальності “Лікувальна справа””

З 2002 по 2004 грр..проходив інтернатуру на базі Інституту загальної та невідкладної хірургії АМН України  й Валківської міської лікарні де працював хірургом.

На підставі відкритого  захисту кандидатської дисертації  ““Клініко-топографічне обгрунтування  методів   малоінвазивного лікування хворих на жовчнокам'яну хворобу” в березні  2008 р. рішенням спеціалізованого вченого засідання Харківського національного медичного університету МОЗ України в м. Харкові та рішенням Президії  Вищої атестаційної  комісії, Скорому Денісу присуджена наукова ступінь кандидата медичних наук по спеціальності “Хірургія”.

В жовтні 2013 р,. знов же на підставі відкритого захисту, Д.Скорий захищає докторську дисертацію на тему” Експериментально - клінічне обгрунтування технологій дисекції печінки при її резекції” і отримує наукову ступінь доктора медичних наук по спеціальності “Хірургія”.

2013 - 2016 рр. – ведучій науковий співробітник  «Институту загальної та невідкладної хірургії НАМН України» м.Харків.

З 2016 р. обіймає посаду Генеральний директор КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСТНОЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГИИ», Професор кафедри онкології  Харківського національного медичного университету.


2.ПРОФЕСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ.

2007 р. - Київський інститут хірургії і трансплантології ім.О.О.Шалімова -хірургія печінки. Отримав сертифікат.

2007 р. - Московський міський центр трансплантації печінки - хірургія та трансплантація печінки. Отримав сертифікат.

2008 р. - Центр рентгенології і нових хірургічних технологій м. Санкт-Петербург - диплом з онкохірургії.

2010 р. - Division of HPB Surgery and Liver Transplantation Queen Mary Hospital, Hong Kong - Certificate of Attendance/

2010 р.  - Advanced Training Course in HCC Management  Department of Internal Medicine / Division of Gastroenterology AKH Hospital,  Wiena  Austria - Certificate of Attendance.

2011 р. -  Surgery and Liver Transplantation  Department of Surgery  Graduate School of Medicine The University of Tokio, Japan Certificate of Attendance

2011 р. - HPB Surgery and Liver Transplantation, Department of Surgery, Japanese Red Cross Medical Center, Tokyo, Japan Certificate of Attendance

2013 р. -  Eastern Hepatobiliary Surgery Hospital, Shanghai, China Certificate of Attendance

2013 р. -  Asklepios Clinic, Hamburg, Germany Certificate of Attendance

2014 р.-  Laparoscopic liver surgery, Iwate Medical University, Morioka, Japan Certificate of Attendance

2014 р.- HPB Surgery and Liver Transplantation, Severance Hospital, Seoul, South Korea Certificate of Attendance

2015 р. -  Харківська  медична  академія післядипломного навчання. Онкологія сертификат.

2016 р. - Генеральний директор Обласного Онкоцентру м.Харків.


Для плідної праці в Харківському  Обласному Онкоцентрі Денис Скорий зібрав команду лікарів-професіоналів з усіх куточків країни, під свої особисті гарантії та професійні якості.

Він створив 12 вузькопрофільних відділень з логістичною взаємодією між ними.

В практичну роботу впровадив сучасні міжнародні протоколи діагностики та лікування.

За принципом роботи сучасних міжнародних онкологічних центрів створив сім  профільних мультидисциплінарних  груп, які створюють спільну стратегію  лікування ( монотерапія, комбінація, комплекс). Прийнято вже більше 40 000 тактичних рішень щодо лікування.

Сформована мультидисциплінарна група, яка забезпечила реалізацію програми повної первинної і інтервальної циторедукції з парааортальною лімфодисекцією з приводу рака яєчників. Також група, яка спеціалізується на резекції й реконструкції магістральних судин. Спеціалісти цієї групи перші в Україні успішно виконали парааортальну лімфодесекцію транскавальним доступом з повним перетином нижньої полої вени.

Денис Скорий в своїй діяльності спирається на доказову медицину (ЕВМ). Він впевнений, що в процесі прийняття рішення важливо поєднувати клінічний досвід з контролюючими дослідженнями та науковими введеннями.  Спеціалісти центру успішно зробили ряд складних оперативних втручань з приводу пухлин печінки, підшлункової залози, шлунку, товстої кишки в онкологічних центрах України.

В 2017р. вперше в Україні Д.Скорий зробив операцію lap ALPPS (зрощення нової здорової печінки з невеликого не ушкодженного фрагменту  в середині людини)

Лапароскопічне  видалення пухлини підшлункової залози.При цьому було збережено  селезінку.

Також Скорий зі своєю командою вперше провів операцію, по видаленню хондросаркоми розміром з голову дорослої людини,котра проросла в грудину,міста кріплення ребер, оболонку, в якій знаходиться серце. Вперше в Україні


Була зроблена реконструкція артеріальних судин пацієнту із раком підшлункової залози. Подібні операціі нові не тільки для України. Це рідкісні випадки і в світовій практиці.

В усі відділення онкоцентру запроваджена програма  сучасного стадирования онкологічної патології. Це дало можливість поділити пацієнтів на групи ризику й ввести протоколи конкурентної неоадювантної хіміопроменевої терапії.

Головними досягненнями  команди  під керівництвом Д.Скорого стали: аутологічна  реконструктивна пластика НПВ, перкутанна ендобіліарна біопсія і лапароскопічні резекції печінки.

Вперше в Україні була проведена повна мезо колектомія з центральною перевязкою товстокишкових судин і D3-  лімфодисекція, розширена медіастинальна лімфодисекція, як стандарт лікування таких хворих.

Також в професійну роботу медичного закладу були успішно впроваджені онкологічні методики при органозберегаючих операціях. Почали виконувати алло-протезування титановими металоконструкціями й пластичні заміщення дефектів м'яких тканин при пухлинах органів грудної порожнини.

Успішно виконуються реконструктивно-пластичні операції та внутрішньоартеріальна хіміотерапія з приводу пухлин голови, шиї та молочної залози.

Такі операції роблять одиничні європейські центри,це стало справжньою революцією в українській медицині.

Згуртована робота нової команди,створеної Денисом Скорим, наблизила рівень онкологічної допомоги для жителів Харкова й усього Східного регіону України до сучасного рівня. Смертність в онкоцентрі  знизилась в рази.


3.АДМІНІСТРАТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ.

На посаді генерального директора обласного онкоцентру Денис Скорий розгорнув активну діяльність по забезпеченню хворих людей сучасним  якісним та доступним лікуванням.

Вперше був створений прецедент, коли заклад охорони здоров'я був перетворений на  комунальне некомерційне підприємство. Але команда лікарів зіткнулася з небажанням покращень, з дивними й неочікуваними ситуаціями.

Покращення не влаштовували деяких можновладців, бажаючих наживатися за старими схемами, які викореняв Д.Скорий.

Довелося боротися не тільки за життя пацієнтів, але й з чиновниками які зробили собі піар на впровадженні пілотного проекту.

Вони влаштували тотальне цкування керівництва закладу. За перші місяці роботи було здійснено більше ніж сім перевірок

Кошти не виділяли навіть на обов'язкові платежі та виплати ( комунальні послуги, налоги, заробітну плату). Не гребували погрозами  фізичної розправи, розповсюджували ложну інформацію і про медичну діяльність підприємства, і про фінансово- господарську, всіляко намагаючись звільнити Д.Скорого.

Але наперекір цьому підприємство змінювалось й досягло багатьох позитивних змін та реалізації запланованих цілей по всім стратегічним напрямкам.

За чотири роки активної праці “з нуля” були реконструйовані  та оснащені новим сучасним обладнанням - 2 операційних блока на сім операційних

-  сучасне реанімаційне відділення

- сучасне обладнання для виконання високотехнологічних оперативних втручань та діагностики

- сучасне обладнання для проведення наркозу, післяопераційного лікування та реанімації.

- відремонтовано більше 30% палат

- впроваджена повна інформатизація підприємства з подальшим застосуванням електронного ведення всієї документації з серверним  зберіганням даних.

За цей час госпітальна летальність знизилась більше ніж вдвічі.Кількість оперативних втручань збільшилась в 1,5 рази.

Медична допомога надається по 16 напрямках. Кожного року онкоцентр надає медичні послуги біля 80 000 пацієнтів, та проводить стаціонарне лікування майже 20 000 онкохворих. В усіх відділеннях реалізована программа сучасного стадіювання онкопатології. Це надає можливість ефективно використовувати протоколи лікування ведучих світових центрів усім профільним відділенням.

Революційним досягненням для  підприємства став початок будівництва вХарьковскій області нового сучасного онкоцентра, з обладнанням дозволяючим виконувати діагностику та лікування на новому високоякісному рівні[1][2][3][4][5].


4.НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ.

Денис Скорий має наукову ступінь доктора медичних наук, професор.

Його наукові праці складають 127 робіт. Серед них 4 монографії,

12 патентів та 111 статей у фахових періодичних виданнях,

8 у закордонних.


5.НАГОРОДИ.

В 2015 році був нагороджений орденом Святого Луки.

В 2013р. отримав персональний грант міжнародної асоціації хірургів (Recipient of International Surgical Society Foundation Travel Scholarship Awards )

В 2014р.нагороджений персональним грантом японської асоціації хірургів печінки та підшлункової залози (Recipient of Travel Grant of Japanese Hepato-Biliary-Pancreatic Surgery Society)

Примітки:

  1. 3 секции и 8 операционных: как в Харькове строят новый онкологический комплекс. kh.vgorode.ua (рос.). Процитовано 23 лютого 2021.
  2. В Харькове начато строительство нового онкоцентра. Интерфакс-Украина (рос.). Процитовано 23 лютого 2021.
  3. Каким будет новый онкоцентр в Харькове. СтройОбзор (рос.). Процитовано 23 лютого 2021.
  4. На Харьковщине продолжается строительство нового онкоцентра: видео | Вечерний Харьков. vecherniy.kharkov.ua. Процитовано 23 лютого 2021.
  5. Денис Скорый: «С командой Юлии Светличной достигнем результатов» | Вечерний Харьков. vecherniy.kharkov.ua. Процитовано 23 лютого 2021.