Користувач:Viktoria Tymshenko

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Субкультура хіппі - одна із старої молодіжної субкультури. Рух сформувався в Сан-Франциско в середині 60-х років XX століття як протест проти обивательщини. У основі ідеології хиппі лежить філософське учення, пов'язане з «рухом Ісуса». Вони дотримуються пацифістських поглядів (основний символ руху хіппі - «пацифік», сповідають ідею «непротивлення злу насильством», схильні до творчості. Основна форма проведення дозвілля - тусовки на флету (від англ. flat - квартира) з невгасаючими дискусіями, постійною полемікою і обов'язковим музиченням. Тусовки супроводжуються, як правило, вживанням алкоголю і наркотиків. Хіппі нерідко поривають з будинком, подорожуючи практично без коштів для існування. Відома любов хіппі до квітів (одна з назв руху - «діти квітів») і до ходіння босоніж. Частиною ідеології хіппів є «вільна любов» зі всіма витікаючими наслідками.

Рух хіппі розвивалося «хвилями»: «перша хвиля» відноситься до кінця 60-х - початку 70-х років XX століття, «друга хвиля» - до 80-м рокам. Приблизно з 1989 р. спостерігається різкий спад, що виражався в різкому зменшенні числа прихильників даної субкультури. Проте в середині 90-х рр. несподівано заявила про себе «третя хвиля» хіппі. Зовнішній вигляд хіппі «третьої хвилі» достатньо традиційний: довге розбещене волосся, джинси або джинсова куртка, іноді балахон невизначеного кольору, на шиї - «ксивник» (невелика шкіряна сумочка), прикрашена бісером або вишивкою. На руках - «фенечки», тобто саморобні браслети або намиста, найчастіше з бісеру, дерева або шкіри. Даний елемент атрибутики хіппі вийшов за субкультурні рамки, розповсюдившись серед молоді: «фенечки» можуть прикрашати руки і школярки, і викладачки вузу. Від «класичних» хіппі «третю хвилю» відрізняють такі атрибути, як рюкзак і три-чотири колечка у вухах, рідше в носі (пірсинг). Субкультуру хіппі слід віднести до субкультури, якій властиве прагнення до самопізнання і самоусвідомлення.

[1]

[2]

[3]

[4]

[5]

  1. Юхименко-Назарук, Ірина Анатоліївна; Поліщук, Ірина Романівна (2011). УДОСКОНАЛЕННЯ ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ ОПЕРАЦІЙ З НЕРУХОМІСТЮ: ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД. Вісник Житомирського державного технологічного університету. Серія: економіка, управління та адміністрування (укр.). Т. 0, № 4(58). с. 111—115. doi:10.26642/jen-2011-4(58)-111-115. ISSN 2617-5649. Процитовано 3 квітня 2019.
  2. Лебедик, Г. В. (2010-06). Cистематизація орендних операцій для потреб бухгалтерського обліку відповідно до стандартів (укр.). Процитовано 3 квітня 2019.
  3. Купчак, П. М.; Чередніков, О. А. (27 червня 2014). Державна підтримка інноваційних підприємств в Україні: Науковий вісник Херсонського державного університету. – Вип. 6-Ч. 2 – Серія «Економічні науки» – С. 222–225 (укр.). Херсонський державний університет.
  4. Дьяконова, С. Ю.; Гудзенко, Н. М. (2011). Облік лізингових операцій (укр.). Процитовано 3 квітня 2019.
  5. Коба, О. В.; Катькало, С. О.; Павленко, А. І. (28 квітня 2016). Облік орендних операцій (укр.). Процитовано 3 квітня 2019.