Користувач:Vusunavka/Петровець Олег Федорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Петровець Олег Федорович (народився 4 січня 1987 року на Рівненщині) – громадсько-політичний діяч, депутат Київради VII-VIII скликань, політичний експерт. Член фракції «Солідарність» в Київраді, голова Правління ГО «Свідомі» (основний напрямок роботи – боротьба з корупцією), голова Правління ГО «Асоціація інвесторів житла» (основний напрямок роботи – захист прав інвесторів перед недобросовісними забудовниками). Позапартійний.

Сім’я

[ред. | ред. код]

Народився в багатодітній сім'ї, яка виховувала шістьох дітей. Мати - вчителька української мови та літератури, батько – працівник місцевого будинку культури. Наразі неодружений.

Освіта і трудовий шлях

[ред. | ред. код]

Громадсько-політична діяльність

[ред. | ред. код]
  • Громадсько-політичну діяльність розпочав ще в університетські роки. 2006-2008 рр. - голова профспілкового бюро студентів та курсантів юридичного факультету Національного університету державної податкової служби України.
  • З 2011 року – активний учасник підготовки до парламентських виборів 2012 року.
  • У 2012 – 2014 рр. був помічником-консультантом народного депутата України Лесі Оробець на громадських засадах.
  • В 2014-2015 рр. – активний учасник Революції Гідності. Під час революційних подій надавав юридичну допомогу постраждалим від режиму президента-втікача Віктора Януковича.
  • Натхненний одним з основних гасел Революції Гідності, в 2014 році Олег Петровець створює і очолює ГО «Свідомі»[1], основною метою якої є боротьба з корупцією. За короткий період своєї діяльності даною громадською організацією було створено 4 регіональні осередки – у Києві, Львові, Одесі та Харкові. За рік роботи ГО продемонструвала високі показники результативності своєї роботи. Так, командою «Свідомих» було проаналізовано понад 300 порядків денних комісій місцевих рад Києва, Одеси, Харкова та Львова (понад 5750 питань) на предмет наявності в них корупційної складової. Було відвідано понад 180 засідань комісій місцевих рад, на яких розглядалися питання, які могли містити в собі корупційну складову. Мало того, за цей період команда «Свідомих» заблокувала понад 230 проектів рішень місцевих рад, які мали корупційну складову або не відповідали інтересам місцевих жителів, а також виявила понад 570 процедур державних закупівель, які були проведені з порушеннями законодавства.
  • В 2014 році Олег Петровець був обраний до депутатського складу Київської міської ради за списками партії «Нове життя» (команда Лесі Оробець). До грудня 2015 року був секретарем постійної комісії Київради з питань власності.
  • За результатами виборів до Київради 2015 року Олег Петровець (від політичної сили «Удар-Солідарність») здобув впевнену перемогу на виборчому окрузі №48 (Лівобережний масив та Микільська Слобідка) З того часу і по сьогодні він є членом постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування
  • За період своєї депутатської роботи став автором близько двох десятків проектів рішень Київради, а також надіслав понад 700 депутатських звернень у сфері боротьби з корупцією та захисту прав киян (детальніше про депутатську діяльність дивіться тут[2]).
  • У 2015 році засновує і очолює ГО «Асоціація інвесторів житла», головною метою якої є захист прав інвесторів перед недобросовісними забудовниками[3]
  • Зважаючи на успіхи в антикорупційній діяльності, в 2016 році був делегований фракцією «Солідарність» у Київраді до складу Антикорупційної ради при Київському міському голові.

Політичні переконання

[ред. | ред. код]

Прихильник євроінтеграції та вступу України до НАТО, а також активного впровадження дієвого міжнародного досвіду у питаннях реформування країни. Переконаний, що корупція – основна перешкода до ефективного функціонування державних органів та політико-економічного розвитку.

«Подолання корупції вирішить 90% проблем української держави. Більшість негативних явищ, що існують в суспільстві та державі, так чи інакше ведуть до проблеми хабарів. Неякісна освіта та медицина, відсутність конкуренції, невеликий відсоток середнього та малого бізнесу, низький рівень життя, свавілля чиновників та правоохоронців – усі ці проблеми мають спільне коріння», - запевняє Олег Петровець[4].

Крім того він бачить деяке гальмо якісних реформ в Україні в самому парламенті, який працює неефективно. «Левова частка просто колосального об’єму роботи, часу, людських та фінансових ресурсів, пов’язаних зі створенням всього масиву зареєстрованих проектів, просто марна. Причини такого «законотворчого марнотратства», звичайно ж, різні – від несумлінного відношення депутатського корпусу до своєї роботи і аж до неумисної непрофесійності напрацьованого документа». (Як побороти «законотворче марнотратство»? Газета Лівий Берег)

Буває і навпаки – коли через недосконалість законодавства хороші законопроекти перетворюються на справжній вінегрет. «Нардепи абсолютно у законний спосіб можуть нівелювати роботу профільних комітетів і перетворювати часом хорошу законодавчу ініціативу на повний вінегрет. Останній приклад "приготування такого салату" ще свіжий у пам'яті – голосування за президентський законопроект №6172 "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції", яке наробило такого галасу у суспільстві, який не вщухає і досі». (З колонки Олега Петровця у ваданні Українська правда). На думку Олега Петровця, доки ми не поборемо цей законодавчий безлад, про успішні реформи можна забути. Олег Петровець різко критикує путінську окупаційну політику по відношенню до України. Так, в ефірі одного із українських телеканалів він, коментуючи скандальний обмін полоненими між Україною і РФ (тоді українських політв’язнів Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка обміняли на одеських сепаратистів Олену Гліщинську та Віталія Діденка), він назвав такий крок з боку Кремля відвертим визнанням «шефства над терористами в зоні АТО»[5]. Одним з найважливіших напрямків, в якому потрібно працювати Україні, аби виграти війну, вважає боротьбу на культурному фронті – «за уми людей»

Останній приклад "приготування такого салату" ще свіжий у пам'яті – голосування за президентський законопроект №6172 "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції", яке наробило такого галасу у суспільстві, який не вщухає і досі». На думку Олега Петровця, доки ми не поборемо цей законодавчий безлад, про успішні реформи можна забути .

Олег Петровець різко критикує путінську окупаційну політику по відношенню до України. Так, в ефірі одного із українських телеканалів він, коментуючи скандальний обмін полоненими між Україною і РФ (тоді українських політв’язнів Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка обміняли на одеських сепаратистів Олену Гліщинську та Віталія Діденка), він назвав такий крок з боку Кремля відвертим визнанням «шефства над терористами в зоні АТО»

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. https://www.youtube.com/watch?v=LelbAIvJnjs
  2. http://kmr.gov.ua/uk/users/petrovets
  3. https://www.youtube.com/watch?v=3_JJoJxXwYc
  4. http://nv.ua/ukr/opinion/petrovets/pjat-sfer-u-jakih-koruptsija-pojidaje-ukrajinu-89038.html
  5. https://www.youtube.com/watch?v=giE65y8LrZk

Посилання

[ред. | ред. код]

УП
Про Олега Петровця
https://kiev.pravda.com.ua/news/58ef32b7b909c/
https://kiev.pravda.com.ua/news/5978bde7a3cc9/
https://kiev.pravda.com.ua/news/5943ee9ce1528/
https://kiev.pravda.com.ua/news/593a4deca11d6/
https://kiev.pravda.com.ua/news/59251f2a527fc/
https://kiev.pravda.com.ua/news/58ef751644d3e/
https://kiev.pravda.com.ua/news/5890695863b5c/
https://kiev.pravda.com.ua/news/576b79c0aded9/
https://kiev.pravda.com.ua/columns/57c2cadc3070f/
https://kiev.pravda.com.ua/news/576a39140ccc2/
https://kiev.pravda.com.ua/columns/5719da691d277/
https://kiev.pravda.com.ua/news/5717932fc80d6/
https://kiev.pravda.com.ua/news/563339573264b/
https://kiev.pravda.com.ua/news/55e803f2b7b1c/
http://www.pravda.com.ua/news/2014/05/14/7025303/
Олег Петровець-автор на УП
https://kiev.pravda.com.ua/columns/567bc1494996a/
http://www.pravda.com.ua/columns/2013/04/16/6988282/
Колонка Олега Петровця на УП (тут багато матеріалів): http://www.pravda.com.ua/authors/516d49f27e378/

ЛІВИЙ БЕРЕГ
https://ukr.lb.ua/news/2014/06/13/269362_kto_upravlyat_stolitsey.html
https://ukr.lb.ua/news/2015/11/03/320031_oprilyudneno_noviy_sklad_kiivradi.html

Олег Петровець-автор на «Лівому березі»
Блог Олега Петровця (Тут багато матеріалів): https://ukr.lb.ua/blog/oleg_petrovets

ЛІГА
Про Олега Петровця
http://biz.liga.net/all/fmcg/stati/3512374-zapretnyy-plod-mozhno-li-v-kieve-nochyu-kupit-alkogol-.htm
http://biz.liga.net/all/nedvizhimost/novosti/3333091-komissiya-kievsoveta-proverit-skandalnuyu-zastroyku-na-gonchara.htm
http://news.liga.net/articles/politics/1995973-kievsovet_2014_kto_poluchil_dostup_k_aktivam_stolitsy.htm
http://news.liga.net/news/politics/9223114-press_tsentr_borba_s_korruptsiey_i_nezakonnymi_zastroykami.htm
http://press.liga.net/conf/oleg_petrovets/
http://press.liga.net/announces/kruglyy_stol_nedostroi_i_nezakonnye_stroyki_kak_nayti_vykhod_iz_bezvykhodnoy_situatsii_

Олег Петровець-автор
http://www.liga.net/opinion/277281_borba-s-samostroyami-kakie-stroyki-nado-snosit.htm

КОРЕСПОНДЕНТ
http://korrespondent.net/city/kiev/3888532-kyevsovet-podderzhal-sozdanye-munytsypalnoi-okhrany
http://korrespondent.net/city/kiev/3748435-v-kyeve-k-evrovydenyui-khotiat-sdelat-novuui-naberezhnuui-s-plavuchym-basseinom

Ютуб-канал Олега Петровця
(тут зібрані відео з усіх ефірів на таких каналах та радіо, як Еспресо.ТВ, NewsOne, 112 канал, Прямий, Київ, ЧТРК, ПРАВДАТУТ, Голос.ua, МагноліяТВ, радіо Голос Києва, Громадське радіо тощо)
https://www.youtube.com/channel/UCv6ryT-6BMG_KJ1j7GcfqqA