Кошелєва Раїса Василівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Раїса Василівна Кошелєва
рос. Раиса Васильевна Кошелева
Народилася 28 серпня 1930(1930-08-28) (93 роки)
Красноє Ехо
Країна СРСР СРСР
Діяльність агрономка
Alma mater Московська сільськогосподарська академія імені К. А. Тимірязєва
Галузь плодівництво, виноградарство
Науковий ступінь доктор сільськогосподарських наук
Партія КПРС

Раїса Василівна Ко́шелєва (28 серпня 1930(19300828), Красноє Ехо) — радянський вчений в області плодівництва і виноградарства. Доктор сільськогосподарських наук з 1981 року, заслужений агроном Туркменської РСР.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 28 серпня 1930 року в селищі міського типу Красноє Ехо Гусь-Хрустального району Владимирської області РРФСР. У 1955 році закінчила Московську сільськогосподарську академію імені К. А. Тімірязєва. Працювала на науково-дослідній і керівній роботі. Член КПРС з 1959 року. З 1965 року завідувач відділом технології обробітку плодових культур і винограду Туркменського науково-дослідного інституту землеробства.

Наукова діяльність[ред. | ред. код]

Вивчала питання біології, фізіології, агротехніки, спеціалізації і розміщення плодових культур і винограду в умовах Туркменістану. Під її керівництвом і при безпосередній участі були розроблені і широко впроваджувалися науково обґрунтовані прийоми прогресивної технології обробітку плодових культур і винограду, які сприяли більш інтенсивному використанню зрошуваних земель зони Каракумського каналу. Автор 135 наукових робіт.

Література[ред. | ред. код]