Крекінг-установка у Варенні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Крекінг-установка у Варенні. Карта розташування: Канада
Варенна
Варенна
Майданчик Pétromont у Варенні

Крекінг-установка у Варенні – колишнє нафтохімічне виробництво у канадській провінції Квебек, за кілька кілометрів на північний схід від Монреалю.

У 1980-му власник піролізного виробництво у Варенні компанія Gulf Canada передала його до складу активів Pétromont – спільного підприємства з Union Carbide та SGF (Société générale de financement du Québec – інвестиційна компанія, котра належить уряду провінції). За рік по тому Gulf Canada покинула партнерство, а наприкінці 1990-х збанкрутувала Union Carbide. Частина активів останньої дісталась Dow Chemical, котра певний час на паритетних засадах з SGF продовжувала експлуатувати установку Pétromont у Варенні.

Під час піролізу тут використовували важку сировину – газойль. Отриманий етилен спрямовували на майданчик Монреаль-Іст для полімеризації у поліетилен, тоді як пропілен використовувала компанія Basell, котра мала у Варенні виробництво поліпропілену. Закриття останнього стало однією з причин виводу піролізного виробництва з експлуатації у 2008 році.[1][2]

Примітки[ред. | ред. код]


  1. Pétromont Will Close Its Two Petrochemical Plants In Quebec ». The Other Blokes Blog (амер.). 14 лютого 2008. Архів оригіналу за 6 жовтня 2019. Процитовано 6 жовтня 2019.
  2. EXAMINING THE EXPANSION POTENTIAL OF THE PETROCHEMICAL INDUSTRY IN CANADA (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 12 грудня 2017.