Крекінг-установка у Осаці

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Крекінг-установка у Осаці. Карта розташування: Японія
Осака
Осака
Виробничий майданчик Mitsui у Осаці

Крекінг-установка у Осаці – нафтохімічне виробництво концерну Mitsui, розташоване на узбережжі Внутрішнього Японського моря.

В Японії Mitsui володіє двома установками парового крекінгуу префектурі Тіба неподалік Токіо та в Осаці. Остання піддає піролізу газовий бензин та має річну потужність на рівні 450 тисяч тонн етилену і 280 тисяч тонн пропілену.

Етилен використовують для виробництва оксиду етилену та етиленгліколю, крім того, певні об’єми споживає установка метатези олефінів, яка із бутилену та етилену продукує 140 тисяч тонн пропілену. Останній споживається трьома лініями полімеризації у поліпропілен загальною потужністю 450 тисяч тонн (належать Prime Polymer – спільному підприємству Mitsui та Idemitsu з розподілом участі 65%/35%) та заводом фенолу і ацетону (200 і 120 тисяч тонн відповідно).[1][2][3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Mitsui Chemicals completes maintenance at Osaka cracker | Market Report Company - analytics, Prices, polyethylene, polypropylene, polyvinylchloride, polystyrene, Russia, Ukraine, Europe, Asia, reports. www.mrcplast.com. Архів оригіналу за 24 липня 2020. Процитовано 11 березня 2019.
  2. Olefins conversion unit designed by ABB commissioned in Japan. www.abb.com. Процитовано 11 березня 2019.
  3. Corrected: JAPAN DISASTER: Polyolefins capacity down. Icis (амер.). Процитовано 11 березня 2019.