Культурний центр Банка Бразилії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Культурний центр Банка Бразилії
Дата створення / заснування 1986
Зображення
Країна  Бразилія
Адміністративна одиниця Белу-Оризонті
Ріо-де-Жанейро
Сан-Паулу
Місце розташування Ріо-де-Жанейро
Офіційний сайт
CMNS: Культурний центр Банка Бразилії у Вікісховищі
CCBB — Бразиліа
Модель будівлі CCBB у Ріо-де-Жанейро.

Культурний центр Банка Бразилії (порт. Centro Cultural Banco do Brasil) або CCBB — культурна організація під патронажем Banco do Brasil, що базується у Бразилії з центрами в Ріо-де-Жанейро, Бразиліа, Сан-Паулу і Белу-Оризонті.

Культурний центр Банка Бразилії з'явився в 1986 році. Він відкрив свої центри: у Ріо-де-Жанейро — в 1989, у Бразиліа — в 2000, в Сан-Паулу — в 2001 і у Белу-Оризонті — в 2009 році.[1] Його три центри в Ріо-де-Жанейро, Бразіліа, Сан-Паулу входять до числа ста найвідвідуваніших художніх музеїв у світі: центр у Ріо-де-Жанейро займає 21-й рядок (2 034 397 відвідувачів 2013 року), центр у Бразіліа — 33-тє місце (1 468 818) і центр у Сан-Паулу — 69-те місце (931 639)[2].

Вхід на виставки безплатний.

Центр у Ріо-де-Жанейро розташований у будинку в стилі арт-деко, побудованому Франсіску Жоакімом Бетенкуром да Сілва. Аналогічним за своїм розміром є центр у Сан-Паулу, витриманим в єдиному архітектурному стилі Іпполіто Пуйолем. Будівля Культурного центру, що поступається за розмірами, у Бразиліа була споруджена за проектом архітектора Альба Рабелу Кунья.

До складу центрів у Ріо-де-Жанейро і Сан-Паулу входять театри, кінотеатри і декілька художніх галерей.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Paulo/Artes e Teatro/Estabelecimento/Centro Cultural Banco do Brasil.aspx?id=1145 Centro Cultural Banco do Brasil [Архівовано 9 жовтня 2016 у Wayback Machine.], Guia da Semana [Архівовано 5 грудня 2020 у Wayback Machine.], São Paulo, Brazil. (порт.)
  2. Рейтинг відвідуваності музеїв і виставок // The Art Newspaper Russia № 4 (23). — 2014. — травень.

Ресурси Інтернету[ред. | ред. код]