Ловися, рибко!

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ловися, рибко!
Fish Hooks
Тип мультсеріалу анімація
Жанр ситком
комедія
шматочок життя
Режисер Максвелл Атомс
Карл Грінблатт
Дерек Еванік
Даяна Лафіатіс
Вільям Рейсс
Том Ворбертон
Продюсер Максвелл Атомс
Ноа Захарі Джонс
Автор ідеї Ноа Захарі Джонс
Ролі озвучували Кайл Мессі
Джастін Ройланд
Челсі Кейн
Композитор Енді Стармер
Студія Disney Television Animation
Кінокомпанія The Walt Disney Company
Країна США США
Телеканал США Disney Channel
Тривалість 22 хв. (2 частини по 11 хв.)
Мова англійська
Рік 2010—2014
Кількість сезонів 3
Кількість серій 59
Прем'єра 3 вересня 2010
Закінчення 4 квітня 2014
УкрТелеканал Земля Disney Channel Ukraine
Україна ПлюсПлюс
Дубляж Le Doyen
IMDb ID tt1725902

«Ловися, рибко!» (англ. «Fish Hooks») — американський мультсеріал, створено Ноа Захарі Джонсом і розроблено Алексом Гіршем і Вільямом Рейссом для «Disney Channel».

Сюжет[ред. | ред. код]

Серіал розповідає про повсякденне життя веселої рибки, на ім'я Майло, його нервового брата Оскара та їхньої подруги Бі. Вони відвідують школу, що знаходиться в акваріумі зоомагазину під назвою «Bud's Pets». Протягом мультсеріалу вони намагаються розв'язувати свої проблеми та виплутатися з халеп, в які вони потрапляють.

Серії[ред. | ред. код]

Сезон Серії Перший показ Останній показ
1 21 3 вересня 2010 21 жовтня 2011
2 22 7 жовтня 2011 17 травня 2013
3 16 7 червня 2013 4 квітня 2014

Персонажі[ред. | ред. код]

Головні[ред. | ред. код]

  • Майло Фіштус (англ. Milo Fishtus) — авантюрна сіамська бійцівська рибка. Обожнює «тусовки» та намагається повеселитися в будь-якій ситуації, дуже гучний і часто потрапляє у неприємності.
  • Оскар Фіштус (англ. Oscar Fishtus) — нервовий та незграбний сом та є старшим братом Майло. Попри те, що Майло є його братом, вони протилежні один одному (разом із тим, що вони абсолютно різні види). Він завзятий гравець у відеоігри та регулярно виступає голосом розуму та справедливості між персонажами. Оскар був таємно закоханий у Бі до середини другого сезону, коли він закохався в скалярію, на ім'я Анджела, дівчину-геймершу. Анджела дізнається, що йому подобається Бі та кидає його. В останній серії третього сезону він зізнається Бі в своїх почуттях.
  • Беа (Бі) Золоториба (англ. Bea Goldfishberg) — золота рибка, яка є «надмірно драматична», а також мріє в майбутньому стати актрисою. Вона схильна вихвалятися своїми акторськими здібностями та різними талантами.

Другорядні[ред. | ред. код]

  • Шелсі (англ. Shellsea) — найкраща подруга Бі. Вона любить моду і турбується про зовнішній вигляд. Часто буває песимістична, але дуже піклується про своїх друзів. Судячи по її речам та великому будинку, можна сказати що вона є багачкою. При розмові розтягує слова.
  • Клемента (англ. Clamantha) — устриця, яка одержимо закохана в Оскара, і в її шафці є святиня, присвячена йому. Вона є солісткою рок-групи «Клемента та блискітки»
  • Альберт Ґлас (англ. Albert Glass) — скляний окунь, який є дуже старанним та розумним. Він аномально блідий, і через те, що він прозорий, його мозок видно через голову. Дружить із креветкою Джамбо та Оскаром. Також він дуже сором'язливий і тихий, та разом з Джамбо є головними об'єктами знущань з боку Джоктопуса та його банди.
  • Джамбо Креветка (англ. Jumbo Shrimp) — незграбна креветка, яка є найкращим другом Альберта Ґласа. Він фанат науки та любить розв'язувати проблеми, знаходити та виправляти помилки в підручниках.
  • Джоктопус Людвиг Вандербуш (англ. Jocktopus Ludwig Vanderbush) — восьминіг, який знущається з однокласників та є ілеїстом, тобто звертається до себе від третьої особи. Він є частиною футбольної команди. Його супроводжують троє двієчників та їх зазвичай уникають, оскільки Джоктопус з бандою є агресивними.
  • Коі (англ. Koi) — парчевий короп. Друга найбільша риба у школі, після Джоктопуса. Говорить басом. Незважаючи на свої розміри вона є дружньою. Спілкується найчастіше з Фінберлі та є однією з подруг Бі.

Виробництво[ред. | ред. код]

На ранніх стадіях виробництва короткометражка мала назву «Риб'ячі казки», але була змінена на теперішню. У короткометражці йшлося про Майло, який шукає зниклого Оскара та йому допомагає Бі. Челсі Кейн підтвердила, що озвучувала Бі в короткометрівці. Серіал створювався з використанням 2D анімації та техніки фотоколажу.

Посилання[ред. | ред. код]