Лорд Дракон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лорд Дракон
龍少爺
Жанр комедія, бойовик
Режисер Джекі Чан
Продюсер Раймонд Чоу
Леонард Хо
Сценарист Джекі Чан
Едвард Танг
Баррі Тонг
У головних
ролях
Джекі Чан
Марс[en]
Хванг Ін Шік
Тін Фенг
Оператор Чан Чанг Єн
Чен Чін Куі
Композитор Frankie Chand і Philip Chand
Монтаж Пітер Ченг
Кінокомпанія Golden Harvest
Дистриб'ютор Plaion і Netflix
Тривалість 86 хв
Мова кантонська
Країна  Гонконг
Рік 1982
IMDb ID 0084266

«Лорд Дракон» (англ. назва The Young Master) — гонконгський фільм з Джекі Чаном в головній ролі. Фільм вийшов на екрани у 1982 році. Стрічка була задумана як продовження фільму «Молодий майстер».

Сюжет[ред. | ред. код]

Лунгшан — сонне провінційне містечко на півдні Китаю, де живуть двоє друзів на прізвиська Дракон і Ковбой. Дракон — молодий хлопець, студент, який лінується вчитися, але мріє стати майстром єдиноборств. Він і Ковбой вирішують привернути увагу дівчини Цзя Лі, Дракон вдає, ніби поступився другові. Ковбой залучає двох товаришів, щоб вони вдали з себе хуліганів, а Ковбой «врятував» від них дівчину. Проте Дракон руйнує їхній план і сам постає рятівником. Однак, про цю витівку дізнається його батько, розгніваний тим, що син не вчиться. Тим часом банда контрабандистів планує вивезти за кордон цінний антикваріат. Один з бандитів на прізвисько Тигр протестує, бо вважає таке заняття ганебним. Тоді ватажок контрабандистів наказує його вбити.

Батько влаштовує Дракону іспит, на якому Дракон винахідливо ховає підказки. Потім Дракон і Ковбой миряться. Ковбой вчить друга стріляти з рушниці та випадково прострілює дах. Пізніше вони полюють на фазанів і стикаються з бандитами, які переслідували Тигра.

Через тиждень Дракон намагається відправити до Цзя Лі любовного листа за допомогою повітряного змія. Вітер заносить листа в бік села, де живе стара з таким самим ім'ям, як в дівчини. Злякавшись, що йому доведеться одружитися зі старою, Дракон вирушає в село та зустрічає контрабандистів. Батько Ковбоя, Ван, працює на них, тому просить відпустити хлопця.

Наступного дня, коли Цзя Лі ворожить у храмі на те, чи буде Дракон хорошим чоловіком, там стається бійка між Тигром і ватажком банди. Дракон заступається за Тигра та проганяє бандитів. Потім Ковбой переховує пораненого Тигра в коморі свого будинку. Тигр встиг вкрасти декілька реліквій, без яких контрабандисти не зможуть відправити товар за кордон. Бандити знаходять Тигра і зчиняється бійка. Ватажок бандитів показує, що зв'язав Вана та намірюється скинути його з висоти. Дракон рятує батька свого друга, а потім вступає у двобій проти ватажка контрабандистів і скидає його з даху.

Ван заарештовує контрабандистів, а Дракон і Ковбой вирушають на змагання з футболу, де приносять своїй команді перемогу.

В ролях[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]