Львівський завод залізобетонних виробів № 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Львівський завод залізобетонних виробів №2
Тип приватне акціонерне товариство
Галузь Виробництво залізобетонних виробів
Засновано 03.04.1964 
Штаб-квартира Львів Україна Україна
Ключові особи Топилко Ігор Васильович
(Генеральний директор)
Продукція плити перекриття, перемички, фундаментні блоки, кільця, кришки, днища, сходові елементи, стояки(Опори ЛЕП), Труби, плити покриття, подушки фундаментні, палі забивні, дорожні елементи, колони, прогони, елементи огорож, плити балконів, лоткові елементи, підпірні стінки, плити плоскі, опорні подушки
Співробітники 200 (2004)
zalizobeton.lviv.ua

Львівський завод залізобетонних виробів № 2 (ЛЗЗБВ №2) — одни з основних виробників залізобетонних виробів і конструкцій у м. Львів та Львівській області.

На сьогоднішній день виробничі потужності ПрАТ «Львівський завод залізобетонних виробів №2» налічують 7 формувальних прогонів та 2 формувальні полігони, що дозволяє сумарно виготовляти 30000 м³ високоякісних бетонних та залізобетонних виробів і конструкцій в рік.

Історія підприємства[ред. | ред. код]

Історія підприємства починається з квітня 1964 року, після введення в експлуатацію першої черги Львівського об'єднаного заводу будівельних виробів. Основним призначенням новоствореного підприємства було виробництво залізобетонних виробів та конструкцій для об'єктів промислового будівництва.

В 1973 році Львівський об'єднаний завод будівельних виробів перейменовано на Львівський заводобудівний комбінат.

З 1981 року - Львівський завод залізобетонних виробів і конструкцій.

З 1988 року - Львівський завод залізобетонних виробів № 2.

1 березня 1994 року в процесі приватизації створено відкрите акціонерне товариство «Львівський завод залізобетонних виробів».

За період роботи підприємства змінювалась технологія виробництва. Відповідно до потреб ринку розширювалась номенклатура виробів. Після освоєння випуску плит 3 х 18 м підприємство стало єдиним виробником таких залізобетонних конструкцій в західному регіоні України. Із збільшенням потреби у виробах для приватного житлового будівництва було введено нові технологічні лінії по виготовленню керамзитобетонних блоків для малоповерхових житлових будинків, фундаментних блоків і каналізаційних кілець, сходових маршів та площадок. Для проведення робіт з реконструкції каналізаційної системи міста Львів в 2001 році на підприємтсві введено технологічну лінію з випуску бетонних труб. В 2003 році, для будівництва шляхопроводу "Міст про пр. Червоної Калини" в м. Львів, було освоєно і здійснено поставку особливо складних мостових конструкцій.

Обєкти із залученою продукцією підприємства[ред. | ред. код]

Багато обєктів промислового будівництва в м. Львів та Львівській області комплектувались продукцією підприємства. Завод «Автонавантажувач», Роздольський та Яворівський сірчані комбінати, підприємтсва Ряснянського промислового вузла - завод "Сільмаш" та ПО "Електрон" - це далеко не повний перелік промислових підприємтсв, на будівництво яких, в свій час, проводилось постачання продукції заводу. Підприємство здійснювало поставку своїх виробів та конструкцій на такі будови як реконструкція стадіону «Україна» в м. Львів, адмінбудинок Державної податкової інспеції Львівської області, супутні обєкти ДП Нафтопроводу «Дружба», торговий центр «Арсен», ЗАТ «Лукор» в м. Калуш Івано-Франківської області, база нафтопродуктів Львівської держзалізниці на ст. Матейкове, реконструкція Жидачівського цулюлозно-паперового комбінату, школи в містечках Муроване та Лапаївка Львівської області та в селищі Рукшин Івано-Франкивської області, реконструкція залізничного вокзалу в м. Ужгород, шляхопровід «Міст про пр. Червоної Калини» в м. Львові, об'єкти житлової забудови АТ «Голбуд» та численні обєкти приватного житлового будівництва.

Довголітня плідна співпраця єднає ПрАТ «ЛЗЗБВ №2» з багатьма підприємствами та організаціями, державними та фінансовими організаціями, державними та фінансовими установами. В їх переліку окрім перелічених вище - ВАТ «Луцьк Фудз», ТзОВ «Мастер ЛТД», ВКПФ «Династія», ВАТ «Кар'єроуправління», ВАТ «Яворівське заводоуправління будматеріалів», СП «Тиса», ВАТ «Львівський хімзавод», ВАТ «Львівгаз», ДП «Львівводоканал», ВАТ «Завод конвеєробудування», філія «Залізничне відділення Промінвестбанку» в м. Львові, ДПА в Львівській області, Личаківська райдержадміністрація та багато інших.