Лярвінський Олександр Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Олександр Лярвінський
Особисті дані
Повне ім'я Олександр Володимирович
Лярвінський
Народження 4 жовтня 1928(1928-10-04) (95 років)
Громадянство СРСР СРСР
Тренерська діяльність**
Сезони Команда Місце
1971—1988 СРСР «Шахтар» (Ол)

** Тільки на посаді головного тренера.

Олександр Володимирович Лярвінський (нар. 4 жовтня 1928) — радянський футболіст та тренер. Всю свою кар'єру присвятив олександрійському «Шахтарю».

Кар'єра гравця[ред. | ред. код]

Футбольну кар'єру розпочав у 1948 році в складі новосвореного олександрійського клубу «Шахтар», який того року дебютував у чемпіонаті УРСР серед колективів фізичної культури. Той сезон олександрійці завершили на останньому місці, програвши усі сім матчів у рамках чемпіонату. Протягом декількох років «Шахтар» виступав у республіканських чемпіонатах товариства «Трудові резерви». Ставав переможцем та декілька разів призером цього турніру. Також команда вигравала й чемпіонат Кіровоградської області. Одним з провідних гравців тієї команди був Олександр Лярвінський, який у 1961 році став граючим тренером клубу.

Кар'єра тренера[ред. | ред. код]

З 1962 року зосередився на тренерській роботі, входив до тренерського штабу олександрійців, які протягом наступних 9 сезонів виступали в Класі Б чемпіонату СРСР. По завершенні сезону 1971 року Клас Б було розформовано й «Шахтар» знову вистуав у Чемпіонаті УРСР серед колективів фізичної культури. З 1971 по 1988 рік Олександр працював головним тренером олександрійських «гірників». Протягом цього періоду «Шахтар» неодноразово ставав призером групових етапів аматорського чемпіонату УРСР. А в 1974 році олександрійці під керівництвом Лярвінського стали фіналістами Кубку УРСР серед колективів фізичної культури.

Досягнення[ред. | ред. код]

Як тренера[ред. | ред. код]

  • Кубок УРСР серед КФК
    • Фіналіст (1): 1974

Посилання[ред. | ред. код]