Мавріна Юлія Сергіївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мавріна Юлія Сергіївна
Дата народження 10 вересня 1984(1984-09-10)[1] (39 років)
Місце народження Феодосія, Кримська область, Українська РСР, СРСР
Громадянство  Росія
Alma mater Російський державний інститут сценічних мистецтв
Професія акторка
IMDb ID 1459417
yuliamavrina.ucoz.ru

Юлія Сергіївна Мавріна (нар.. 10 вересня 1984 року, Феодосія, Українська РСР , СРСР) — українська і російська актриса театру і кіно і телебачення.

Життєпис[2][ред. | ред. код]

Народилася 10 вересня 1984 року в Феодосії в родині військовослужбовця.

Мати Лариса Петрівна Мавріна, за освітою вчитель фізики. Юлія захопилась театром ще в ранньому дитинстві.

На початку 1990-х років Юлія разом з партнером по студії драматичного мистецтва виступила в Москві, в телепрограмі «Утренняя звезда». У 1997 році разом з матір'ю переїхала до Санкт-Петербургу. Під час навчання в школі почала займатися акторською мистецтвом в Музично-естрадній театрі-студії «Розіграш» Аничкового палацу (1997).

У 1999 році, у віці 15 років, не маючи атестата про закінчення школи (закінчила пізніше, екстерном), вступила на факультет драматичного мистецтва Санкт-Петербурзької театральної академії (курс Г. Баришевої). Надзвичайно обдарована музично, Юлія Мавріна вважалася примою на своєму курсі. Зіграла головну роль у дипломному спектаклі «Мадемуазель Нітуш». В 2002 році дебютувала в кіно, зігравши головну роль Ольги у фільмі Ігоря Маслєннікова «Листи до Ельзи», однак перший успіх прийшов до Юлії після того, коли в Новорічну ніч вийшов в ефір мюзикл « Попелюшка», де вона зіграла головну роль. Режисер Семен Горов довго вибирав головну героїню із значної кількості претенденток, але зупинив свій вибір на нікому не відомій студентці з Пітера. Коли Юлія приїхала в Київ на кінопроби, вона з подивом для себе дізналася, що вже затверджена на роль. Вона згадувала:

Для мене це було шоком, я навіть не відразу змогла повірити в реальність того, що відбувається

Після цього успіху молодою актрисою зацікавилися й інші режисери. Віталій Мельников запросив на роль Анни Лопухіної в історичній картині « Бідний, бідний Павло», потім пішла робота в популярному серіалі «Убивча сила-6» — в серії «Братство по зброї» вона зіграла роль дівчини на ім'я Ніколь.

Яскравою роботою Юлії Мавріної стала роль дівчини-наркоманки в картині «Місто без сонця». Входячи в образ, актриса спілкувалася з тими, хто «сидять на голці», ходила до лікарні, збирала матеріали, худла. За цей час вона схудла на вісім кілограмів. Про свою героїню Юлія говорила:

Мені подобається, що моя героїня не просто наркоманка, вона - істота.

Однак ще більшу популярність актриса здобула після ролі Лілії Субботіної в серіалі «Дочки-матері», що побачив світ 2007 року. Вона — 19-річна провінціалка, починаюча художниця, яка приїжджає до Москви сподіваючись досягти щастя, а заодно відшукати свою матір і зрозуміти, чому та її кинула відразу після народження. Влаштовуючись до рекламного агентства, вона навіть не підозрювала, що господинею і є її мати, роль якої виконала Олена Ксенофонтова .

Коли я тільки пробувалася на цей проект, мені сказали приблизно так: «У нас немає сумнівів у твоїх акторських здібностях, але є сумніви щодо того, як ми з тебе зможемо зробити модель». Я відповіла: «Хлопці, розслабтеся: ніяк!» Тому що я явно не модель! Але, коли один глянцевий журнал зробив мою фотосесію (це було необхідно за сюжетом нашого серіалу), я дуже здивувалася: це взагалі була не я!

Як зізналася сама Юлія, їй дуже сподобалася робота в серіалі.

Таке відчуття, що в серіалі я не граю, а живу!

Юлія Мавріна, всупереч чуткам, не має ніякого відношення до відомого рок-гітариста Сергія Мавріна.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Від другого шлюбу — з диригентом Святославом Лютером народилась донька Аліса у 2005 році. Також була одружена з актором Микитою Звєрєвим .

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль
2002 ф Листи до Ельзи Ольга
2002 тф Попелюшка Золушка
2003 ф Бідний, бідний Павло Анна Лопухина
2005 с Убивча сила 6 Ніколь
2006 ф Короткий подих Ірина Моторіна
2006 ф Гра в шиндай Марія
2006 ф Місто без сонця наркоманка Люсі
2007 с Дочки-матері Ліля Субботіна
2007 ф Лабіринти кохання Світлана Литвінова
2008 с Дві долі. Нове життя Аріана
2008 ф Кровні узи Марина
2008 тф Донька Маша Балашова
2009 ф Летить Матільда
2009 с Територія краси Катерина
2011 с На сонячному боці вулиці Віра
2012 ф Кохання на два полюси Вероніка
2013 ф Життя після життя (фільм) Маша
2013 тф Фото на документи Аня
2015 ф Арвентур
2016 тф Всім найкращого Марина
2017 с Sпарта Інга, подруга Істоміної

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]