Майор Пейн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Майор Пейн
Major Payne
Жанр комедія
Режисер Нік Касл
Продюсер Ерік Л. Голд
Майкл І. Рахміл
Сценарист Вільям Робертс
Річард Алан Сіммонс
Дін Лорі
Деймон Веянс
Гарі Розен
У головних
ролях
Деймон Веянс[1][2], Керін Персонсd[1], Вільям Гіккі[1], Майкл Айронсайд[1][2], Альберт Голлd[1], Orlando Brownd[1], Steven Martinid[1], Кріс Овенd[1], Bam Bam Bigelowd[1] і Andrew Leedsd
Оператор Річард Бауен
Композитор Крейг Сефен
Монтаж Патрік Кеннеді
Художник Пітер С. Ларкін
Дженніфер Л. Брайан
Джеймс В. Кент
Кінокомпанія Universal Pictures
Дистриб'ютор Universal Pictures і Netflix
Тривалість 95 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1995
Касові збори США США $29 412 050
IMDb ID 0110443

«Майор Пейн» (англ. Major Payne) — американська комедія 1995 року.

Майору Бенсону Пейну ніяк не присудять звання полковника з однієї причини — він вміє тільки вбивати, ні на що інше просто не здатний. Його відправляють у відставку, але робота в поліції йому не підходить, та несподівано Пейн отримує пропозицію стати інструктором з військової підготовки у школі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Майор Бенсон Пейн — ветеран війни в Південній Америці, прямолінійний та прагматичний боєць. Він не уявляє себе без війни, але командування повідомляє, що бої скінчились. Пейн намагається знайти роботу в поліції, думаючи знайти там криваві перестрілки. Проте там плине доволі розмірене життя, а майор звик усе вирішувати боєм. Знайомий знаходить Пейну роботу в школі.

Шкільний директор Філіпс не переймається хто такий Пейн і погоджується дати йому будь-яку роботу. Майор набирає групу школярів для стройової підготовки, щоб натренувати їх для військових ігор штату. Діти спершу не сприймають його серйозно, та Пейн швидко влаштовує їм сувору муштру. Майору дістаються невиховані діти, звиклі до безвідповідальних інструкторів. Тоді Пейн наказує їм усім поголити голови, роздає кожному клички та вимагає на будь-що брати в нього дозвіл, навіть на піти в туалет.

Шкільна канцлер Емілі Велбурн зауважує, що Пейн надто вимогливий до дітей. Вона пропонує свою допомогу, та Пейн не слухає. Він поселяє дітей у вогкому бараці, влаштовує тренування в зливу та лякає їх гранатою. Діти задумують помстися та підкласти Пейну в обід проносне. Та на подив дітей, на майора це не діє. Тоді школярі вирішують звинуватити Пейна в сексуальних домаганнях, підклавши йому в ліжко хлопця, переодягненого дівчиною, та зробивши фото. Але й тут їх чекає несподіванка — Пейн спить з розплющеними очима і несподівано прокидається. За це майор примушує їх ходити в сукнях.

Емілі критикує Пейна та дає йому книгу про виховання. Втім, майор розуміє написане там по-своєму. Наприклад, «розстрілює» чудовисько, яке нафантазував найменший учень на прізвисько Тигр. Школярі викликають кремезного байкера «розібратися» з інструктором. Пейн легко долає байкера і погоджується покинути школу, якщо діти виконають його умову — принести Веллінгтонський трофей.

Дітям потрібно вночі пробратися в будівлю та викрасти нагороду. Найменший учень не наважується піти. Тоді Пейн розповідає йому казку про «паровозика, який зміг», переінакшивши її на свій лад. Вражена його артистизмом, Емілі запрошує Пейна повечеряти разом. Майор, не звиклий поводитися з жінками, не знає ектикету, але зацікавлює Емілі своїм досвідом. Вона намагається довідатись що цікавить Пейна та відкриває, що він вправно танцює. Пейн дарує їй на пам'ять кулю та усвідомлює, що Емілі подобається йому.

Тим часом діти потрапляють у пастку — Пейн заздалегідь повідомив про злодюжок. Майор дає зрозуміти, що трофей можна тільки заслужити, а для цього треба наполегливі тренування. Несподівано Пейна кличуть назад в армію — на присудження звання підполковника.

Наближаються військові ігри, команда Пейна вирішує вибороти-таки трофей. На іграх між учнями з двох команд стається бійка, а розсудити їх немає кому. Команду Пейна ледь не дискваліфікують. Майор вирішує, що діти важливіші для нього за військову службу, тому прибуває на місце ігор, де заступається за свою команду. Потім Пейн незграбно освідчується Емілі в коханні. Хлопці виграють кубок.

Пейну дають нових підопічних. Один з них сліпий із собакою повадирем поводиться на думку майора зухвало. За що він стриже хлопця разом з собакою.

У ролях[ред. | ред. код]

в титрах не вказані

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]