Марк Полін

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Марк Паулін з сином Джейком

Марк Полін (англ. Mark Pauline; нар. 14 грудня 1953 року) — американський перформанс художник, скульптор та винахідник механізмів. Він відомий як засновник і директор Survival Research Laboratories[en].

Раннє життя та освіта[ред. | ред. код]

Після закінчення школи працював на військово-повітряній базі Еглін у Флориді, як субпідрядник з обслуговування роботів-мішеней. У 1977 році закінчив Еккерд-коледж у Сент-Пітерсбурзі, Флорида.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Марк Полін заснував компанію SRL у 1978 році, і вона вважається головним представником "індустріального сценічного мистецтва" та попередником великомасштабних машинних перформансів. Хоча визнано, що вона суттєво вплинула на популярні змагання дистанційно керованих роботів і машин, такі як BattleBots[en] та Robot Wars[en]. Полін уникає змагань за правилами, надаючи перевагу більш анархічному підходу. Машини звільняються і переоснащуються від функцій, для яких вони спочатку призначалися.

За словами самого Марка: "Мені подобається створювати машини, які можуть просто робити свої власні шоу... машини, які можуть робити все, що можуть робити механізми з науково-фантастичних романів. Я хочу втілювати ці мрії в реальність".