Мартинова Тетяна Вікторівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мартинова Тетяна Вікторівна
Народилася 8 червня 1952(1952-06-08) (71 рік)
Кокшетау, Кокчетавська область, Казахська РСР, СРСР
Країна  СРСР
Діяльність поетка, дитяча письменниця, письменниця
Мова творів російська

Тетяна Вікторівна Мартинова (Херсонська; (8 червня 1952(1952-06-08), Кокшетау, Кокчетавська область) — український прозаїк, поетеса, художниця-ілюстратор.

Народилася 8 червня 1952 р. у казахстанському засланні батька, м. Кокчетав, її батьки — з Білорусі.

З 1975 р. живе в Одесі.

У 1968—1975 р.р. навчалася в Москві та Ленінграді (Санкт-Петербурзі). Має дві освіти — економіст та психолог.

Перші вірші були опубліковані 1975 р. в альманасі «Молодой Ленинград», вірші та оповідання друкувалися в журналах та альманахах Росії, України, США, Німеччини, Ізраїлю: «Арион», «Октябрь», «Дерибасовская — Ришельевская», «Крещатик», «Артмкль» та ін.

Книги віршів «Свидание» (1996), «Столкновение» (2009) вийшли в Одесі, Україна. Книга для дітей та дорослих з авторськими ілюстраціями «Мурка тебе написала письмо!» (2006), написана у співавторстві з Беллою Верніковою, видана в Ізраїлі. Дитячі вірші з малюнками автора включені до антології дитячої поезії міжнародного видавництва Э.РА та представлені на спеціалізованому сайті «Детки-74», Росія.

Посилання[ред. | ред. код]

дитячі вірші:

Новое в жанре — приметы информационной эпохи: например, персонажу Б. Верниковой и Т. Мартыновой кошке Мурке можно написать электронное письмо по адресу Murka_kiskisnet@mail.ru.из рецензии Анны Кузнецовой в журнале "Знамя", №3 2008

Дитяча та доросла книжка (у співавторстві з Беллою Верніковою):