Машвія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Машвія
Тип Салат
Походження  Туніс
Регіон чи країна Туніс
Входить у національні кухні Туніська
Необхідні компоненти помідор

Машвія (араб. سلطة مشوية‎, трансліт. salata mashwiya , «салат на грилі») — туніський салат . Дуже популярна гостра перша страва з Тунісу, країни в Північній Африці. Зазвичай споживається влітку. Складається з овочів на грилі, помідорів, перцю, цибулі та часнику, який також може містити баклажани. Їх готують на грилі в духовці або на плиті, а потім подрібнюють, приправляють спеціями, потім додають тунець і оливкову олію, а іноді для прикраси кладуть варені яйця .

Користь для здоров'я[ред. | ред. код]

Slata mechouia є основним харчовим джерелом антиоксиданту лікопіну, який пов'язаний з багатьма перевагами для здоров'я, включаючи зниження ризику серцевих захворювань і раку. Це також чудове джерело вітаміну С, калію, фолатів і вітаміну К. Містить клітковину, вітаміни Е і С. Жителі Північної Африки використовують її для зменшення запалення і загоєння інфекцій.[1][2][3][4][5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Tunisian Grilled Salad (Slata Mechouia) | Kitchen Vignettes | PBS Food. PBS Food (амер.). 6 липня 2016. Архів оригіналу за 19 квітня 2017. Процитовано 18 квітня 2017.
  2. Salad Mechouia Tunisian Salad) Recipe - Food.com. Процитовано 18 квітня 2017.
  3. TUNISIAN SALADE MECHOUIA. Epicurious (амер.). Архів оригіналу за 19 квітня 2017. Процитовано 18 квітня 2017.
  4. Ottolenghi, Yotam (30 липня 2016). Yotam Ottolenghi's summer salads to make you smile. the Guardian. Процитовано 18 квітня 2017.
  5. Tunisian 'Mechouia' salad. food:recipes (англ.). Процитовано 18 квітня 2017.